El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

PP de Cocentaina i Col·lectiu - Compromís justifiquen la seua postura respecte al Col·legi Sant Joan Bosco

Sant Joan Bosco / Google Maps
Ambdós partits estan en contra de la demolició del Bosco II

Pareix que cada vegada està més prop la unificació del CEIP Sant Joan Bosco de Cocentaina. Aquest col·legi públic està separat des de fa quasi 30 anys i l'Ajuntament de Cocentaina sol·licitarà a la Conselleria d'Educació les competències corresponents per a poder iniciar els tràmits de construcció del nou centre. Aquesta sol·licitud de competències ha estat aprovada al plenari municipal gràcies als 9 vots favorables de PSOE (govern municipal), Ciutadans i Guanyar Cocentaina. En contra hi han estat els 8 vots de Col·lectiu Compromís i PP.

Ambdues formacions han publicat respectius comunicats de premsa per tal de justificar el sentit del seu vot. Pel que fa al PP, apunten que durant el plenari de maig "es va aprovar la memòria per a la demolició i la construcció del nou centre Sant Joan Bosco, englobada dins de les actuacions per la unificació, que a la volta pertanyen a l'anomenat Pla Edificant de Conselleria".

Segons Rafa Montava, portaveu del PP de Cocentaina, “es tracta de quasi 6.000.000 d’euros on ni les despeses de trasllat, ni de condicionament, ni de lloguer d’aules durant el temps d’execució de l’obra ni l'equipament del nou centre escolar estan contemplats. Per tant, creiem que haver votat aço sense tindre clar fins a l’últim euro i l’última possibilitat -que tampoc s'ha estudiat- és una total irresponsabilitat si vetlem pels diners públics dels contestans. La unificació és una de les nostres prioritats i l'hem reivindicat contra qui siga, no obstant, res és un txec en blanc i no solament per les carències de la memòria que s’eleva al Ple sinó perquè no estudiar alternatives millors suposa perjudicar el centre i als alumnes els anys pròxims. Estem en el moment de fer les coses bé”.

Montava subratlla que “no es votava fer o no la unificació sinó una fase encara molt embrionària, on s’haurà de redactar de nou un projecte tenint un ja licitat, que tot i –suposadament- no complir la normativa, seria interessant agafar-lo de base per a resoldre-ho i no redactar tot de 0, amb tota la demora que això suposaria”.

Col·lectiu - Compromís, per la seua banda, pensa que "hi ha més opcions que s’haurien de considerar, almenys abans de decantar-se per l’enderrocament o per una alternativa". Al Col·lectiu 03820 - Compromís per Cocentaina "ja sabem que correm el risc que ens diguen de tot. Estan fent-ho. Des de l’equip de govern s’intoxica l’opinió pública, però sense rebatre cap dels nostres arguments. Fins i tot intenten fer creure que no volem la unificació, quan el que no volem és haver de triar entre el 'susto' o 'muerte' que proposen. Però si fa falta quedar com els roïns de la pel·lícula, endavant, perquè algú ha de dir les coses que la resta no veuen, no volen o no s’atreveixen a dir. I perquè el tema és ben important".

Continuen dient que "la unificació del Bosco és una qüestió de present i de futur del poble, del conjunt, que és més que una comunitat educativa i infinitament més que uns quants partits polítics: tothom hauria de poder fer propostes i opinar. D’ací quinze o vint anys segurament no quede ningú a l’Ajuntament dels actuals regidors. I els que aniran a classe o treballaran al col·legi Sant Joan Bosco tampoc seran els mateixos. Però l’edifici que ara es construïsca seguirà ahí, usant-se per xiquetes i xiquets que encara no han nascut, amb pares i mares que no es coneixen ara com ara i amb mestres que encara no van a la universitat".