El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PP denuncia al PSOE per l'eliminació d'aparcament per les obres de la via ciclopeatonal

Obres via ciclopeatonal / Partit Popular

El Partit Popular denuncia les accions que està tenint el Govern del PSOE per eliminar 222 places d'aparcament a causa del projecte de la via ciclopeatonal.

El Partit Popular denuncia les accions que està tenint el Govern del PSOE per eliminar 222 places d'aparcament a causa del projecte de la via ciclopeatonal, recalcant a més que tampoc han mostrat interès per a donar espais alternatius.

Segons Quique Ruiz, Portaveu del PP, senyala que el PSOE "en més d'un any des que va anunciar aquesta obra ha estat incapaç de negociar l'adquisició o cessió dels solars necessaris per a pal·liar la pèrdua d'aparcament, especialment en Santa Rosa, un barri que ja pateix seriosos problemes d'estacionament".

Ruiz també vol destacar que solament s'han limitat a generar noves bandes d'aparcament als carrers València i Espejo de la Zona Nord, recuperant solament 71 places de les 222 que està eliminant les construccions de la via ciclopeatonal.

El portaveu del PP va demanar en la comissió els contractes de lloguer o convenis de cessió dels solars privats que el projecte assenyala com a noves àrees d'aparcament ."Volíem saber l'estat de la gestió i el seu possible cost, ja que la conversió d'aquests solars en zones de pàrquing no està inclosa en el pressupost de l'obra", assenyala Ruiz. La resposta per part del Govern ha sigut que no disposa de cap dels solars i segueix en negociació. En cas de materialitzar-se, l'habilitació d'aquests solars permetrà crear 296 places.

Cal destacar que la creació de nova via ciclopeatonal costa 911.746 euros, en el que el 50% d'aquest està finançat per la Unió Europea.