El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

PP i PSOE d'Alcoi, en desacord sobre la situació del comerç de proximitat

Entença / AM

Segons el PP, a Entença 55 dels 130 locals estan buits, 10 més que fa un any

Pareix que el Partit Popular i el PSOE d'Alcoi no estan d'acord en la forma de gestionar el comerç de proximitat. Ambdues formacions no coincideixen en aspectes com la transformació efectiva del carrer Entença, les mesures per evitar el tancament de comerços, les millores urbanístiques o la dinamització comercial.

El Partit Popular assegura que Entença, renovat entre 2018 i 2019, ha perdut en només un any el 7,7% dels seus establiments comercials. 55 dels 130 locals estan buits, 10 més que fa un any, segons xifres dels conservadors.


L'any passat el PP va proposar una línia d'ajudes a l'obertura comercial. El Govern de Toni Francés va rebutjar la iniciativa i va insistir que la reforma del carrer provocaria per si mateixa noves obertures comercials. Segons Lirios García, regidora del PP, “ha passat un any i l'estat comercial d'Entença s'agreuja davant la indiferència del Govern”.

García insisteix en el fet que “un dels objectius de la reforma d'Entença era crear un eix comercial potent. Per això entenem que en aquesta legislatura hem d'ajudar al fet que òbriguen nous establiments a través de subvencions al lloguer de locals, a la rehabilitació i a l'obertura de negocis”. I afig: “Si el Govern no reacciona, la solució pot arribar massa tard”.

Resposta de la regidora de Comerç, Vanessa Moltó


Des del PSOE, òbviament, estan en total desacord amb les afirmacions del Partit Popular. Els socialistes asseguren que s'han posat en marxa diferents iniciatives que mai s'havien realitzat a Alcoi en temes de comerç, com activitats de dinamització comercial en tots els barris, programes de motivació, la creació d'ajudes per obrir negocis al centre d'Alcoi, subvencions als mercats municipals, l'obertura de l'oficina de comerç o la reurbanització de carrers, alguns com Entença que feia més de 30 anys que estava pendent d'una reforma.

Moltó recorda que el comerç de proximitat ha sofrit una "reconversió" a causa de l'arribada d'internet. La regidora de Comerç recorda el programa de competitivitat que hem posat en marxa des de la regidoria de comerç als últims anys. Aquest ha permés reconvertir-se i reinventar-se tant a comerciants del Mercat de Sant Roc com els de la resta d'Alcoi que han volgut participar. També s'ha impulsat, des del Portal del Comerciant, comerços en línia i directoris d'empreses de la nostra ciutat. No podem oblidar tampoc que l'arribada de la Covid-19 ha suposat també un important repte per al comerç que des de l'Ajuntament que s'ha intentat minimitzar des del minut zero amb les ajudes Reactiva Alcoi.

Altra acció de la qual el PSOE fa gal·la es la dinamització econòmica. Botigues al Carrer, la Nit Oberta al centre o, accions al barri de Santa Rosa i Zona Nord són algunes d'elles. També la creació de nous esdeveniments com la Fira Modernista han suposat una oportunitat per al comerç de la ciutat. D'altra banda, destaca l'obertura d'una oficina municipal específica en tema de comerç en el carrer Sant Francesc.

"Tal com consta al pla d'Acció Comercial també hem apostat per millorar urbanísticament algunes zones comercials. S'han fet actuacions a Sant Llorenç, Mossén Torregrossa, Sabadell, Regiment Biscaia, Santa Rosa, Sant Francesc o la Placeta de la Creu Roja dins del Pla d'Acció Comercial, consensuades amb els comerciants. També hem reurbanitzat un dels carrers més llargs de la nostra ciutat, com és Entença, pendent des de feia més de 30 anys i que ha suposat una millora indubtable per als vianants, fent realitat el carrer que els veïns es mereixien" afegeix Vanessa Moltó.

Moltó conclou: "La incentivació de l'activitat comercial no es pot tractar carrer per carrer, tots sabem i, ho hem pogut comprovar de primera mà als últims mesos, que el comerç de proximitat dóna vida a la nostra ciutat i és fonamental, per això seguim apostant per ell amb mesures i iniciatives que ajuden a obrir negocis i a millorar el consum en tota la ciutat".