El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Preocupació a Benillup perquè l'erosió del barranc de Caraita avance cap al poble

Veïns de Benillup, a través del portal Benillup.com, han fet pública la seua preocupació aquest dimecres després de detectar “ un destacable incremen…

Veïns de Benillup, a través del portal Benillup.com, han fet pública la seua preocupació aquest dimecres després de detectar “ un destacable increment de l'erosió en la zona del barranc de Caraita”, que fita amb el nucli urbà del poble a només una vintena de metres. Una situació que es produeix després de caure 200 l/m2 des del proppassat dilluns.

“Si la pluja continua la intensitat de l’erosió pot ser major, ja que la terra ja no pot absorbir més aigua i les solsides, les esllavissades i els despreniments comencen a afectar a tota la llera del barranc”, adverteixen des de Benillup.com, que recorde que el poble espera la consolidació del barranc des de fa anys, per part de la Generalitat Valenciana.

Els veïns han reclamat al Govern valencià, que té la capacitat d'actuar, una “solució urgent” al seu problema, amb caràcter preventiu i per no posar en risc les construccions de l poble: “Ara que es parla tant de previsió és el moment d'actuar, per a que d'ací uns anys no tinguem que lamentar que no s'ha fet res, que s'han posat en perill les cases del poble, i fins i tot, les vides de les persones que hi viuen”.

Més informació
Podeu conèixer en profunditat la situació del barranc de Caraita, pel que fa a la seua afecció a Benillup, a través de l'espai de notícies del Barranc de Caraita de Benillup.com. Recull diverses notícies i reportatges publicats en premsa, ràdio i TV. Des de 2004 ençà.

Primera nota enviada pels veïns sobre el tema (14 de desembre de 2004): Les pluges dels últims dies posen en greu perill el futur de Benillup

AM: L'episodi de pluges deixa 200 litres des de dilluns a la comarca
AM. La tromba d'aigua inunda el CEIP Bracal i obliga a suspendre les classes
AM: Brigades i Policia Local d'Alcoi atenen 50 incidents per la pluja

ALCOI