El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Preocupació en Xixona pels 5 accidents de moto en una setmana en La Carrasqueta

Una moto en el port de La Carrasqueta
  • Isabel López: "El port de la Carrasqueta no és un circuit de carreres, és una carretera autonòmica per la qual passen turismes, camions amb mercaderies, ciclistes i famílies amb xiquets xicotets. Infringir les normes de circulació suposa un problema greu per al municipi."
  • L'Ajuntament ha remés un esrit a subdelegació de govern perquè s'amplien els controls.

5 accidents en 7 dies amb ferits. L'Ajuntament de Xixona alerta de l'excessiva concentració de motoristes en el port de La Carrasqueta en els últims dies, el que ha provocat queixes dels veïns. A banda dels riscos a la carretera, no respecten les normes de distanciament social en temps de la COVID19.

"El port de La Carrasqueta no és un circuit de carreres". Així de contundent s'ha manifestat l'alcaldessa de Xixona, Isabel López Galera, en una nota de premsa en la què avisa de la multiplicació de motoristes en els últims dies en el conegut port de muntanya. Per això, ha remés un escrit a Subdelegació de govern perquè prenga les mesures corresponents i perquè les forces de seguretat augmenten els corresponents controls.

I és que, el bon oratge i la desescalada, sembla que ha fet eixit en massa els motoristes que, segons l'Ajuntament, a banda del risc en el trànsit i els accidents comptabilitzats, "no sols no respecten la distància mínima interpersonal recomanada per a evitar contagis pel Coronavirus, sinó que excedeixen el número legal permés en aquests moments per a les concentracions de persones".

 

Queixes dels veïns


La situació ha provocat moltes queixes per part de particulars i veïns, espantats per l'intens i perillós trànsit. Recordem que La Carrasqueta és l'única via per arribar a Alcoi des de Xixona i viceversa.

Isabel López ha estat molt contundent en dir que el port de La Carrasqueta no és un circuit de carreres, "és una carretera autonòmica per la qual passen turismes, camions amb mercaderies, ciclistes i famílies amb xiquets xicotets, per la qual cosa infringir les normes de circulació suposa un problema greu per al municipi".