El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Preocupació entre els veïns d'Ibi per la presència de la 'vespa de les aranyes'

Cryptocheilus alternatus fotografiada en la Carrasqueta atacant a una aranya / Elías Gomis

Els accidents per picadura d'aquest insecte són excepcionals, i encara que produeix dolor, la picadura no revist un significatiu perill.

La presència de la coneguda com 'vespa de les aranyes' ha generat preocupació entre alguns veïns de les nostres comarques. A Ibi, l'aparició d'aquest insecte de gran mida ha fet que molts veïns es posen en contacte amb la regidoria mediambiental del municipi, des d'on llancen un missatge de tranquil·litat a la ciutadania.

L'alerta ha estat causada per la gran dimensió de la vespa (pertanyent a la família dels pompílids), i que ha fet que molta gent la confonga amb la vespa asiàtica, la qual es troba localitzada fonamentalment al nord del país. La Cryptocheilus alternatus és l'espècie més comuna de la família dels pompílids, i es caracteritza per caçar aranyes o simplement per paralitzar-les i dipositar ous en el seu interior.

A pesar de la seua descripció, es tracta d'insectes solitaris i fugissers, que normalment eviten la presència humana. Els accidents per picadura són excepcionals, i encara que produeix dolor, la picadura no revist un significatiu perill.