El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Presentació a Cocentaina de la Revista de les Festes de Moros i Cristians 2022

La cerimònia avançarà amb la intervenció del mantenidor, una tasca que enguany ha sigut encarregada al periodista contestà i integrant de la Filà Maseros; Enric Albero.

La presentació té lloc en la nit d'este 15 de juliol al Palau Comtal de Cocentaina. Esta edició porta els càrrecs festers i el programa d'actes, cosa que no va poder ser en les dues passades publicions al no haver festes com a conseqüència de la pandèmia.

Aquest 15 de juliol a les 21h al pati d'armes del Palau Comtal, Cocentaina presenta la seua revista de les Festes de Moros i Cristians en honor a Sant Hipòlit Màrtir de 2022. La revista es podrà adquirir a partir del dia següent als quioscos del poble.

Durant l'esmentat acte es donarà a conéixer la portada d'aquesta publicació escrita, l'autor de la qual és el membre de la Junta de Festes i fester de la Filà Gentils; Marcos Monar Miralles. Seguidament s’explicarà també el contingut de la mateixa i cal assenyalar que en aquesta edició trobarem de nou els habituals saludes institucionals, l'apartat religiós dedicat al patró, articles sobre la història de Cocentaina, la festa o la música festera, poesies, el resum de l'activitat de les Filaes i textos sobre diferents àmbits que aporten un ample ventall de col·laboradors.

La novetat d’esta edició de la revista és que estarà plasmada la informació dels Càrrecs Festers d'enguany així com el programa d'actes. I és que els Moros i Cristians van tindre que ser suspesos durant 2020 i 2021 per la pandèmia.

La cerimònia avançarà amb la intervenció del mantenidor, una tasca que enguany ha sigut encarregada al periodista contestà i integrant de la Filà Maseros; Enric Albero. A més la Comissió d'Arxiu de la Junta de Festes farà entrega de les distincions "Roger de Llúria" i "Quasantaniya" tant a una persona com a una entitat que aporten el seu granet de sorra per engrandir la festa contestana. Finalment intervindran el President de la Junta de Festes (Juan Francisco Masanet) i l'alcaldessa de la població (Mireia Estepa) per tal d’acomiadar aquesta presentació de la Revista de Festes.