El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Presentació de treballs i molt d’espectacle en la Mostra

“Creació escènica a València avui. Feminismes, memòria, migracions i classes” i “Segària” han sigut els dos projectes presentats durant les activitats professionals del dimecres. A més, un total de 6 espectacles han omplit la programació d’aquesta jornada.

El dimecres d’aquesta setmana de Mostra, com els altres dies, ha estat carregat d’activitats artístiques i professionals. La jornada la iniciava des de bé matí la companyia Tian Gombau – L’Home Dibuixat amb el seu treball, “Sabates noves”, que ha tingut dos sessions al Teatre Salesians. Seguidament, La Dependent estrenava una nova obra, “El Testament de Maria”, que tenia com a protagonista a Pepa Miralles.

Per a finalitzar el matí, s’han presentat dos treballs en l’activitat professional del dia que s’ha realitzat a l’IVAM-CADA. Per una part, l’entitat "La Estiba Cultural’ ha mostrat el text “Creació escènica a València avui. Feminismes, memòria, migracions i classes”, de Carolina Gimeno. Núria Cardona i Clara Crespo han presentat oficialment l’obra de la gestió de les Arts escèniques i docent, un text-radiografia de l’estat de la creació escènica a la ciutat de València comptant amb el testimoni de persones del gremi que han col·laborat en l’obra. 

L’última creació presentada durant el matí del dimecres ha sigut el treball de l’escriptor Jordi Botella, el pintor Orfeo Soler i l’actor Juli Cantó, “Segària”, una experiència poètica-pictòrica-musical.

Ja a la vesprada, han continuat les diferents funcions programades. Al pati de l’IVAM-CADA, sobretot els més menuts han gaudit de quatre sessions del microteatre “Natura”, de la companyia Paraules d’Aire. Tot seguit, la Plaça de Dins s’ha omplit de gent per a veure a Alas Circo, amb el seu espectacle “3 en 1”. A les 20.00 h, el Teatre Principal ha acollit a la companyia La Teta Calva, que realitzat la seua obra “El Muro”. I “La Dansa de la Venjança” de La Villarroel ha sigut el teatre que ha tancat la jornada del dimecres, al Teatre Calderón, que a més ha donat pas a la Gala de Premis off.

Hui la Mostra arriba al seu final, però encara podem gaudir dels últims 5 espectacles d’aquesta programació. El Teatre Salesians es l’encarregat d’obrir aquest últim dia, a les 10.00 h, amb la companyia Teatre de l’Abast/Zero en Conducta, amb la seua obra "Rob". Cactus Teatre actuarà a les 11.30 h al Centre Cultural amb “Historia de una Maestra”.

Maduixa Teatre, tindrà dos sessions, una a les 12.50, i altra a les 18.30 h, del seu treball “Lù”. Ja a les 20.00 al Teatre Principal, una obra produïda per Jordi Évole i Alberto Sanjuan, “Celebraré mi Muerte”. I ja, per a tancar la Mostra de Teatre d’Alcoi 2019 en la seua 29 edició, De Vacas actuarà a la Plaça de Dins amb el seu espectacle “Tour Vacanal”.