El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Llutxent acull la presentació de la reedició de 'Ronda dels veïns de l'ermita'

Cartell de la presentació.
  • L'obra va ser premiada al millor disseny pel Ministeri de Cultura en l'any 1985.

La presentació tindrà lloc a les 12.00 hores del matí al monestir del Corpus Christi de la localitat.

L'any 1985 el llibre 'Ronda els veïns de l'ermita', escrit per Alfons Roig, va ser premiat al millor disseny pel Ministeri de Cultura. Ara, 36 anys després, l'àrea de Cultura de la Diputació de València ha reeditat aquesta obra, la qual serà presentada aquest dissabte, 15 de maig, a les 12.00 hores del matí en el monestir del Corpus Christi de la localitat de Llutxent.

El llibre 'Ronda dels veïns de l'ermita' és una crònica poètica d'una conversació imaginària que manté el mateix Alfons Roig amb els objectes i éssers que es troba en els seus passejos als voltants de l'Ermita de la Consolació de Llutxent: des de pedres i arbres, fins a estreles i animals es converteixen en els seus veïns. Entre ells passeja i camina sense una finalitat determinada i amb ells crea històries. L'Ermita de la Consolació de Llutxent, la porta de la qual va mantenir sempre oberta, va ser la seua passió i el seu refugi. L'estreta vinculació de l'autor amb Llutxent ha donat lloc a què la reedició d'aquesta obra es presente en aquesta localitat de la Vall d'Albaida.

Alfons Roig va ser un sacerdot que va combinar la fe amb una devoció singular per l'art viu del seu temps. La seua dedicació a l'art i a la recuperació cultural pròpia li va valdre el reconeixement dins i fora de les nostres terres. Escriptors com Joan Fuster, Vicent Ventura, Andreu Alfaro, Vicente Aleixandre, Emilio Prados, María Zambrano, Alfred Manessier o Hans Ritcher, el van tractar amb afecte i admiració.

La reedició de la 'Ronda dels veïns de l'ermita' compta amb una introducció d'Artur Heras, el qual va il·lustrar l'obra l'any de la seua publicació, de Pep Monter i d'Anacleto Ferrer. Tots tres han participat amb la finalitat de donar a conèixer i donar-li el reconeixement a la figura d'Alfons Reig. Ells tres, al costat de Xavier Rius, diputat de Cultura, i Xaro Boscà, alcaldessa de Llutxent, estaran a la presentació aquest dissabte. Tota aquella persona interessada a anar ha de reservar plaça telefonant al 962 294 001.