El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Presentades 18 obres al concurs literari ‘Art i paraules per a la nostra Festa’ de la Gent Gran d’Alcoi

Premiats i la regidora Carol Ortiz / Ajuntament

Les obres han estat inspirats en els cartells de festes que s'han realitzat durant els últims 26 anys

Jorge Calatayud Francés i Margarita Company Payá guanyen el concurs literari. Ha comptat amb un total de 13 participants amb 18 obres.,12 en relats curts i 6 en poesia.

L'alumnat d'Aules culturals i les persones dels centres municipals de majors han participat en el concurs 'Art i paraules per a la nostra Festa’. Aquest concurs, normalment, està tematitzat en el dia dels enamorats, però aquest 2021 ha tingut temàtica festera.


El concurs de relat curt i poesia ha consistit a realitzar un relat curt o una poesia inspirats en un dels cartells de festes que s'han realitzat durant els últims 26 anys.


El primer premi en relat curt ha sigut per a Jorge Calatayud Francés amb un text inspirat en el cartell de 1995 de José Iranzo, mentre que el segon l'ha aconseguit, Mari Sari Martí que va triar el de 2018 de José Borrell. En poesia ha obtingut el primer premi, Margarita Company que s'ha inspirat també en el cartell de Borrell, mentre que el segon ha sigut per a Enrique Rodes amb una poesia sobre el cartell de 2017 de Nani Serrano.


Els premis consistiran a gaudir d'un dinar o sopar en un restaurant de la ciutat, sent el valor dels primers premis de 60 euros i dels segons de 50 euros. El jurat ha estat format per la periodista; Jésica Sempere, l'escriptor Josep Rafel Cortés i l'artista i assessora artística de l'Associació de Sant Jordi, Mónica Jover.


La regidora de Gent Gran i Festes, Carol Ortiz, destaca “en una època tan complicada per a tots i especialment per a la Gent Gran que és el grup de major risc, és important que aquestes persones puguen participar en diferents activitats. És important assenyalar també que en aquest segon abril sense festes de Moros i Cristians, aquest concurs ha servit per a posar en valor les nostres benvolgudes Festes que esperem prompte poder tornar a celebrar i que ens transmeten uns sentiments únics que aquestes persones han sabut captar perfectament en els seus textos”.