El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Presentades 3.000 signatures per a revertir les retallades en l'ensenyament concertat

La Federació de Sindicats Independents d'Ensenyament (FSIE) ha fet entrega de 3.000 signatures a l'Ajuntament d'Alcoi per tal de revertir el retall de 61 hores fet als Pla d'Actuació a la Millora (PAM), que en Alcoi afecten quatre col·legis concertats: Santa Ana, Carmelites, San Vicente de Paúl i José Arnauda.

L'entrega de signatures ha vingut acompanyada aquest 15 de novembre per una concentració a la plaça d'Espanya, on s'ha procedit a la lectura d'un manifest a càrrec del president del FSIE-CV, José Manuel Martínez.

Durant la lectura del manifest s'han evidenciat les reivindicacions de la federació, que inclouen la dotació d'unitats concertades per a atendre els escolars amb necessitat de suport, que es restituïsquen les hores retallades, i que es millore el procés d'assignació d'hores del PAM.

Retallades

La Resolució Definitiva dels Plans d'Actuació a la Millora en el DOGV nº 8407 suposava la retallada de 91 hores lectives per a quatre col·legis alcoians, situació davant la qual el FSIE ha iniciat la recollida de signatures. Després de dues reunions en la Comissió de Seguiment de l'Ensenyament Concertat s'ha arribat a l'acord de reduir les retallades fins a les 61 hores.

El sindicat continua sense estar d'acord amb aquesta xifra i demana la supressió total de les 61 hores, "especialment en la Presentación i Santa Ana", dos col·legis que tal com asseguren "escolaritzen a un gran nombre d'alumnes que requereixen una atenció educativa més accentuada".

Per part de l'Ajuntament, el regidor d'Educació, Alberto Belda reconeix que "aquestes hores de compensatòria són molt necessàries perquè són de personal que està destinat a recolzar a alumnes amb necessitats educatives, amb un component social molt important i tenim en compte que el número d'alumnat d'aquestes característiques en els centres no ha variat i que en la majoria d'ells fa molts anys que es disposa d'aquestes hores tan imprescindibles".