El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Presentat el cartell de la festa de l'esport alcoià, l'Esport 3D

Una jornada de formació sobre normativa en bàsquet i futbol obrirà la setmana que conclourà amb l'Esport 3D

Óscar Climent és el creador del cartell de l'Esport 3D d'Alcoi, que arranca el pròxim 4 de juny. Enguany hi haurà unes jornades de formació sobre normativa en bàsquet i futbol per tal d'entendre eixes decisions, de vegades tan polèmiques, dels àrbitres.

Óscar Climent és el creador d'aquest cartell, inspirat en "el procés de superació personal de cada esportista". Per això, tal com explica, el cartell simula "una escala amb una espècie d'il·lusió òptica en la qual l'esportista va augmentant i augmentant sense fi. Vol dir que cada persona es marca els seus límits i va ascendint, i no hi ha cap final". L'escala forma la D i el 3 és una pista d'atletisme.

Com a curiositat, en el concurs d'enguany per al cartell de l'esport 3D d'Alcoi s'ha presentat un candidat de Mèxic. Ricardo Segura, de l'empresa Alto Rendimiento que gestiona el concurs, diu que "ens va telefonar per a preguntar dubtes del valencià, i vam intentar orientar a aquesta persona perquè presentara el cartell. No va eixir guanyador, però sempre s'agraeix portar una goteta d'Alcoi fora de les nostres fronteres".

Així, ja tenim cartell, i mentrestant, ja es treballa per a quadrar tots els horaris per a l'esport 3D, que tindrà lloc del 8 al 10 de juny. A banda de les competicions del cap de setmana, també tindrà lloc els dies previs diverses activitats, com una activitat de formació el dia 4 de juny, dedicada a la normativa del bàsquet i el futbol, per, tal com explica el regidor d'esports Alberto Belda, "buscar l'empatia amb els àrbitres i les decisions que de vegades costen d'entendre, tindre un poc de formació per a no queixar-se de tot". Els dies previs també tindrà lloc el lliurament de guardons a esportistes d'elit per part de l'Ajuntament, i els premis que lliura el diari El Nostre.