El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Presó provisional sense fiança per als pares del nadó ingressat a l'Hospital

La parella ha declarat el el jutjat 4 d'Alcoi

Estan acusats d'un delicte de lesions greus i un altre delicte de violència domèstica habitual.

El jutge també ha suspés el dret de la parella a la pàtria potestat, així com el règim de visites o comunicació. L'altra filla de la parella, de 4 anys, ha quedat a càrrec d'un familiar.

El jutjat d'Instrucció 4 d'Alcoi, en funció de guàrdia hui, ha acollit la declaració de la parella de 20 i 25 anys detinguda a Banyeres de Mariola per suposadament lesionar el seu nadó de 3 mesos. Ha decretat per als dos l'ingrés en presó, comunicada però sense fiança. La causa s'ha obert en principi per un delicte de lesions greus i un altre delicte de violència domèstica habitual, tot i que no es descarta una qualificació diferent quan s'investiguen els fets.

La jutgessa de guàrdia també ha decretat mesures cautelars de caràcter civil, com la suspensió, tant per a la mare com per al pare, del dret a la pàtria potestat, i atribueix la seua custòdia a la Generalitat Valenciana. També suspén tot règim de visites i comunicació entre els pares i el nadó "inclòs en el centre penitenciari".

Pel que fa a l'altra filla de la parella, de 4 anys, s'ha atribuït la guàrdia i custòdia a una familiar de la parella, tot i que de manera provisional i sota la supervisió dels serveis socials.

La causa la mantindrà el jutjat d'instrucció número 3, que és el que va obrir diligències quan ingressaren al nadó en l'Hospital Verge dels Lliris.