El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Pressupostos participatius de Muro: tu decideixes en què invertir 70.000 euros

La plaça del Matzem de muro, un lloc per votar presencialment / AM

Aquest dimecres 2 de setembre ja es podem fer les propostes a muroparticipa.com o de forma presencial a l'Ajuntament, Biblioteca Municipal i Centre Social Matzem

La Regidoria de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Muro enceta els 5é Pressupostos Participatius, un esdeveniment que va consolidant-se any rere any. La xifra màxima sobre la qual el poble de Muro pot fer propostes és de 70.000 euros. Cal recordar que les propostes presentades han de ser inversions, és a dir, es poden fer realitat demandes com condicionaments de la via pública, actuacions en zones verdes, millores i implementació d'instal·lacions esportives, d'oci i cultura, noves tecnologies, etc...

El 2 de setembre marcarà el tret d'eixida d'aquest procés, i fins al 16 de setembre serà el període on la gent (sense distinció d'edat i procedència) podrà fer les seues propostes per a millorar Muro.

Aquesta arreplegada de propostes podrà ser presencialment – en les urnes disposades a l'Ajuntament, Biblioteca Municipal i Centre Social Matzem – i telemàticament en muroparticipa.com, lloc on a banda de proposar es troba tota la informació d'aquest procediment.

Les altres fases per a tindre en compte són la validació de les propostes -d'acord amb uns criteris clars i concrets-, per part dels tècnics municipals (del 17 de setembre fins al 14 d'octubre) i per últim el temps de votació que abasta des del 16 d'octubre fins al 28 d'octubre.

En aquesta fase final de votació es podran votar les propostes prèviament validades, i ho podran fer les persones empadronades a Muro i amb un mínim de 16 anys complits, tant presencialment en l'Ajuntament de Muro, com telemàticament en muroparticipa.com.

Kike Pascual, regidor de Participació Ciutadana, apunta que "des de l'administració hem de ser capaços d'arbitrar mecanismes que amplien el protagonisme del ciutadà, que generen energia social de participació, en l'aspiració d'una democràcia directament i social més justa, en la recerca d'una democràcia de futur".

Calendari