El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Préstecs municipals amb interessos favorables. Proposta de Guanyar Alcoi per afrontar la crisi

Poligon de Sant Benet.

És una de les mesures econòmiques plantejades per Guanyar Alcoi per tal d'afrontar la crisi generada pel Coronavirus: Que s'estudie la possibilitat que l'Ajuntament done préstecs a interessos baixos o fins i tot al 0% d'interés.

Sandra Obiol, portaveu de la plataforma municipalista, juntament amb un dels membres de la seua àrea econòmica, Mauro Colomina, s'han reunit amb diferents agents econòmics per tal de preparar una bateria de propostes que traslladaran al Consell Econòmic i Social en la reunió convocada per al 15 d'abril.

Tal com assenyala Mauro Colomina: "ens hem adonat que una de les principals dificultats que està vivint l'empresariat és la falta de liquidesa a curt i mitjà termini. Amb línies de crèdit o préstecs amb interessos favorables pensem que es podrà aconseguir la supervivència de les pimes a curt termini, acompanyat de beneficis fiscals, l'eliminació de taxes o reducció d'impostos".

Una vegada comence a abandonar-se el confinament, la plataforma proposa que l'Ajuntament cree bons per realitzar compres en petits comerços i de proximitat d'Alcoi, és a dir, descomptes per a les compres realitzades, que seran assumits per l'administració local.

Altres de les propostes plantejades són les següents:

  • Que es faça ja un diagnòstic dels efectes econòmics i laborals que aquesta crisi està tenint en la nostra ciutat.
  • Que es realitzen convenis amb bancs o cooperatives de crèdit per tal que les pimes d'Alcoi puguen accedir a línies de crèdit en condicions favorables i avalades per l'Ajuntament.
  • Que s'estudie la possibilitat que comerços que han fet compra d'estoc recent i el tenen aturat puguen 'hipotecar' o empenyorar les seues mercaderies a l'Ajuntament durant un temps, per tal de rebre liquidesa.
  • Que s'habiliten magatzems municipals per a aquelles empreses que tinguen un estoc sobredimensionat i no puguen emmagatzemar-lo en condicions.