El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Previstes almenys 200 places d'aparcament en els terrenys de La Riba

Zona on està prevista la primera fase de l'actuació.

La xifra de 200 places podria duplicar-se, segons l'Ajuntament, si en el futur es prolongara l'aparcament a uns terrenys actualment particulars que existeixen en la zona.

El Centre d'Alcoi sumarà al voltant de 200 places d'aparcament una vegada s'habiliten els terrenys de La Riba com a zona d'estacionament. La primera de les tres fases del projecte ja està planificada, la qual comprendrà entre 60 i 70 places.

Cal dir que els terrenys de La Riba són propietat de l'EVHA (Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl), amb la qual l'Ajuntament d'Alcoi es troba negociant la seua cessió. Asseguren des del consistori que les negociacions es troben "molt avançades, per la qual cosa s'ha treballat ja en el projecte". Tècnics de la regidoria d'Obres i Serveis han plasmat ja sobre paper la que serà la primera de les tres fases, i el seu desenvolupament suposarà una inversió entorn dels 140.000 euros.

Per això han anunciat la seua voluntat de buscar subvencions i ajudes d'altres administracions que permeten contribuir a portar avant aquesta actuació, al marge que també puga disposar-se de recursos propis.

El regidor d'Obres i Serveis, Jordi Martínez, assenyala que "es tracta d'un aparcament bàsic per a la mobilitat en el Centre, que s'anirà desenvolupant per fases. Ja tenim a punt la primera, amb la finalitat que tan prompte es dispose de la titularitat dels terrenys puguem optar a subvencions i ajudes".