El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Primer certamen de música festera a Cocentaina

Participaran l'Associació Musical 'L'Avanç del Campello', El Cercle Musical Primitiva d'Albaida 'El Gamell' i La Unió Musical de Bocairent, que han sigut les elegides entre les 9 bandes de tota la Comunitat que es van presentar.

La Federació Junta de Festes de Moros i Cristians de Cocentaina celebra el seu primer Certament d'Interpretació de Música Festera, que comptarà amb la participació de l'Associació Musical 'L'Avanç del Campello', El Cercle Musical Primitiva d'Albaida 'El Gamell' i La Unió Musical de Bocairent. Aquestes bandes han sigut seleccionades entre 9 bandes de la Comunitat Valenciana que es van presentar per tal de participar. 

El dimarts dia 30 d'abril a les 17.00 h hi haurà una recepció de les bandes participants i a partir de les 18.00 h, s'efectuarà una cercavila des de la plaça del Pla fins al Centre Cultural El Teular. Allà, a les 19.00 h, començarà el Certamen que estarà presentat per Octavio Hernández Bolín; director del programa de ràdio, la plataforma digital, segell discogràfic i productora audiovisual ‘Nuestras Bandas de Música. 

Les tres bandes interpretaran un pasdoble de presentació no puntuable i d'autor contestà, una marxa mora de lliure elecció i una marxa cristiana obligada que ha sigut creada per a l'ocasió per Josep Robert Sellés i Camps "Millenium", que està basada en l'Himne del IV Centenari de l'elecció de Sant Hipòlit Màrtir com a patró de Cocentaina.

Ja sols per participar hi haurà premi per a cadascuna de les bandes. La que quede en tercera posició obtindrà 1.000 euros, la segona 2.000, i la guanyadora s'emportarà 3.500 euros.