El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Primer premi EUROBOX a l'Escola d'Art i Superior de Disseny

Foto de família amb els guanyadors i tots els estudiants participants en el concurs.

EUROBOX, empresa dedicada als envasos metàl·lics, busca el talent en l'Escola d'Art i Superior de Disseny d'Alcoi. Ha creat la primera edició d'un concurs de disseny d'envasos, i des de l'empresa reconeixen que hi ha molta creativitat a l'escola.

Nova sinergia entre formació i empresa, en aquest cas entre l'Escola d'Art i Superior de Disseny i l'empresa de Benasau, EUROBOX

EUROBOX fa 20 anys que es dedica al disseny i elaboració d'envasos de llauna per a tota mena de productes. I ara fan el seu primer concurs de disseny amb els alumnes de l'EASD d'Alcoi, a la recerca d'un envàs nadalenc. Ximo Devesa, director general d'EUROBOX, reconeix que hi ha "molt talent i ha sigut difícil triar". Devesa ha estat sincer amb els alumnes participants quan ha explicat que als dissenys encara cal pegar-li una volta per a poder traure'ls al mercat, però "el producte que ens presenteu està molt a prop. No coneixeu al detall, per exemple, les màquines de metall i la seua capacitat, però heu estat molt a prop. La majoria de dissenys tenen molta creativitat".

Ximo Devesa parla als alumnes de l'EASD d'Alcoi. 
Així, per exemple, el primer premi ha sigut per a Helena Maestre per la idea per a una caixa de bombons. És un con encunyat amb motius nadalencs, i amb diferents aplicacions després de menjar-se la xocolata. Per exemple, amb una espelma o un llum es converteix en una làmpara; o penjat cap per avall, fa l'efecte del vesc, la planta nadalenca que es penja a la llinda de les portes. 

El segon premi és per Julia Sempere, i el tercer per a Silvia Bordera. En total els premis sumen una quantia de 4.000 euros, però el guardó significatiu és el fet que la mateixa empresa s'haja compromés a estudiar més alguns dissenys i poder fer-los realitat. 

Els premiats en el primer concurs EUROBOX