El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Primera mort amb coronavirus a l'Alqueria d'Asnar

Les nostres comarques, imatge d'Alberto Cortés

Segons l'actualització de dades oficials d'aquest 6 d'octubre, el departament de salut d'Alcoi compta amb 876 casos acumulats. 137 detectats en l'última quinzena. Hem patit 120 morts, l'última, d'aquest cap de setmana, pertany a l'Alqueria d'Asnar. 
 

Mantenim increments inferiors a la resta de departaments alacantins, tan sols 28 nous casos en el cap de setmana; i no incrementem la incidència en l'última quinzena. Però hem patit un degoteig de morts amb 3 pèrdues en dos setmanes. L'última, recent, pertany a l'Alqueria d'Asnar. 

Nova actualització de xifres oficials per part de la Conselleria de Sanitat, i el nostre departament suma 28 nous casos en els últims quatre dies. Continuem sent un dels departaments que menys casos suma, i l'únic de la província d'Alacant que no ha superat el miler de casos acumulats. Per municipis, el gros s'han detectat a Alcoi amb 10 nous positius. Ibi i Banyeres sumen 5 cadascun, Castalla 4, l'Alqueria d'Asnar 3, i Muro 1. L'Alqueria d'Asnar, de no tindre cap cas durant la pandèmia, ara compta amb 15 casos en 20 dies, i malauradament suma la primera mort.

Perquè tot que l'increment de nous casos és lleuger, sí que patim ara un degoteig de morts que no hem tingut durant tot l'estiu. En les últimes dos setmanes hem sumat 3 morts, una a Banyeres de Mariola, l'altre a Ibi i l'última, com déiem, a l'Alqueria d'Asnar. En total, des de l'inici de la pandèmia, hem perdut 120 persones amb coronavirus a les nostres comarques.

No tot són notícies dolentes perquè hi ha una xifra que no incrementa, la de la incidència acumulada en els últims 14 dies. Aquesta xifra ens deixa vore els casos recentment detectats, i s'incrementa suposa una expansió del virus. Però en el nostre departament es manté estable en els últims dies, amb 137 casos detectats per PCR en l'última quinzena, dos menys que en l'anterior actualització. La incidència recent en les nostres comarques és molt reduïda, com es pot vore en aquest mapa de Sanitat: