El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Primera Prova de Copa de Marxa Nòrdica a Alcoi

La Marxa Nòrdica és una pràctica esportiva que va començar als països nòrdics i s'ha anat estenent amb el pas dels anys.

Es tracta del primer esdeveniment de Mrxa Nòrdica celebrat a la ciutat i en ell participen nombroses figures de la Comunitat Valenciana i de nivell nacional. L'esdeveniment té lloc el pròxim 29 de gener a les 10'30h des de Cervantes.

El pròxim dia 29 de Gener a partir de les 10.30 h Alcoi acollirà per primera vegada una prova de Copa de Marxa Nòrdica de la Federació d'Esports de Muntanya i Escalada de la C.V. FEMECV. En aquest cas la primera de les 3 proves de 2022. Participen en la prova les primeres figures autonòmiques i nacionals d'aquest esport en acció.

El circuit de l’esdeveniment transcorrerà pel parc "Riverfit" en el llit del Riu Riquer pel seu pas per Alcoi. L’eixida té lloc des de Cervantes i baix al circuit Riverfit, una vegada allí es fa un bucle  4 voltes a un recorregut de 2'6km de terreny variat, puja-baixa i zones planes, acabades les 4 voltes al bucle per tornar al parc de Cervantes. En total 12km amb un desnivell de 250.

La Marxa Nòrdica és una pràctica esportiva que va començar als països nòrdics i s'ha anat estenent amb el pas dels anys. Inicialment l'usaven com a forma d'entrenament els esquiadors de fons fora de la temporada d'hivern per a mantindre la forma física. Després d'anys de proves i modificacions en la tècnica i els bastons, en 1997 es va presentar oficialment a Finlàndia arran d'una tesi que van presentar dos estudiants sobre la marxa amb bastons.

A dia de hui és una especialitat esportiva que es manifesta a través de competicions en les quals els participants utilitzen uns bastons especialment dissenyats per al desenvolupament d'aquesta activitat, amb l'objectiu d'optimitzar l'esforç físic realitzat en el moviment, efectuant-se l'itinerari a peu, en el menor temps possible, aplicant la tècnica adequada, i amb el màxim de respecte al medi natural.

En la marxa nòrdica no es pot córrer, s'ha de mantindre en tot moment almenys un peu i un bastó en contacte amb el sòl utilitzant els bastons activament, sense arrossegar-los, efectuant la tècnica diagonal que consisteix en el suport en tot moment de cada bastó en acció amb el peu contrari.