El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Primera trobada d’Entitats d’Escola Valenciana a Alcoi, amb l’objectiu d’intercanviar experiències

Primera trobada d’Entitats d’Escola Valenciana a Alcoi, amb l’objectiu d’intercanviar experiències / FEV
Un dels punts més importants ha sigut la conveniència d’obrir a la ciutadania la creació del disseny de les Trobades 2019.

La primera Trobada d’Entitats d’Escola Valenciana a Alcoi planteja un concurs de disseny per crear la imatge de les Trobades 2019 i el seu objectiu ha sigut intercanviar experiències i convergir en les línies d’actuació que estaran presents en les Trobades 2018.

L'Escola Valenciana va celebrar al campus d’Alcoi de la UPV la Primera Trobada d’Entitats d’Escola Valenciana sota el lema 'Nosaltres, pel valencià', dedicada a la figura de Joan Fuster. El seu objectiu és intercanviar experiències i convergir en les línies d’actuació que estaran presents en les Trobades 2018.

Aquesta escola, va nàixer als anys vuitanta amb un compromís social vers la ciutadania valenciana, de promoure més projectes afins per assolir la normalització del valencià amb la implantació dels programes d’ensenyament en valencià a l’escola, innovació educativa, participació i democràcia, així com l’arrelament al medi.

El vicepresident d’Escola Valenciana, Joan Cortés ha dit que aquesta reunió ha sigut "una posada en comú de les iniciatives que es porten a terme en els Coordinadores Comarcals" i que "és important compartir per ampliar el nostre teixit social alhora que actualitzem les fórmules per adreçar-nos a la ciutadania amb propostes atractives que sempre tenen idèntic denominador: protegir el nostre bé més preuat, el nostre patrimoni: la llengua".

En aquesta trobada van debatre molts punts, un dels quals ha sigut la conveniència d’obrir a la ciutadania la creació del disseny de les Trobades 2019 i es va acordar llançar els propers mesos les bases d’aquest concurs de disseny, que comptarà amb un jurat especialitzat per establir quina serà la imatge de les festes per la llengua de l’any vinent.

Amb el seu clar objectiu, es va inaugurar l’Oficina de Drets Lingüístics i va assenyalar el 4 de desembre en el calendari com a data simbòlica per commemorar el Dia dels Drets Lingüístics, a més de lliurar l’informe anual de vulneracions d’aquests drets al Govern valencià.

Hi ha moltes activitats que s'organitzen per a dur endavant el seu objectiu com les jornades dialèctiques de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat, la RadioEscola i Contarelles i Camins.