El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Prioritat de vacunació per al personal dels centres educatius

Compromís demana prioritat per al personal dels centres educatius.
  • Compromís demana que la segona fase s'ha de vacunar al personal dels centres educatius

El grup municipal Compromís per Ontinyent ha presentat una moció en la qual es planteja instar al Govern d'Espanya a prioritzar el personal docent, així com el personal no docent que treballa en els centres educatius en horari escolar, en la segona fase de la vacunació contra la COVID-19

La proposta registrada pel regidor Nico Calabuig i la regidora Paloma Alberola, que serà debatuda i votada en el Ple Ordinari del 28 de gener, té com a objectiu continuar garantint de forma efectiva el dret a l'educació, assegurant la màxima protecció en les aules i la presencialitat de la docència a Ontinyent i a la resta de poblacions valencianes.

El regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, ha exposat que "actualment s'està produint la Fase I de vacunació contra la COVID-19, que s'ha enfocat a les persones residents i personal sanitari i sociosanitari que treballa en residències de persones majors i d'atenció a grans dependents, així com personal sanitari i sociosanitari dels centres mèdics. De cara a la Fase II de vacunació, a més dels grups de població que s’han establert, pensem que també cal considerar com a prioritari el personal docent i el personal no docent que treballa als centres educatius en horari escolar".

Petició al Govern Espanyol

La regidora i portaveu adjunta, Paloma Alberola, ha explicat que "en la proposta plantegem que l'Ajuntament d'Ontinyent demane al Govern d'Espanya prioritzar en la vacunació a tot el personal que està en contacte amb l'alumnat. Per això, a més del personal docent, demanem que es considere prioritari al personal no docent que treballa en els centres educatius durant l'horari escolar, com per exemple els monitors i monitores de menjador escolar, personal de porteria i zeladors o zeladores, personal terapeuta o d'assistència d'alumnat amb necessitats educatives especials".

Alberola ha subratllat que "també demanem en la moció que s'inste a la Generalitat Valenciana a defensar aquesta priorització en la vacunació en el proper Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut. Creiem que existeixen motius de pes per a plantejar aquesta priorització, tant pel missatge positiu que pot traslladar a l'alumnat, les famílies i el professorat respecte de la seguretat de l'àmbit educatiu, com també per motius ètics, de protecció del dret a l'educació en igualtat de condicions.

Una petició de Nico Calabuig i Paloma Alberola, regidors de Compromís.