El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Professionalització, sostenibilitat econòmica i qualitat: els tres objectius turístics d'Alcoi d'ací a 2027

L'Ajuntament ha aprovat el nou Pla Estratègic de Turisme 2022-2027- És de consulta pública i el pots llegir ací.
 

"Estem creixent de manera sostinguda en el temps i estem atraient el segment turístic de qualitat, de respecte a la natura o de turisme cultural amb activitats relacionades en el patrimoni" diu la regidora de Turisme, Lorena Zamorano.

La Junta de Govern de l'Ajuntament d'Alcoi ha donat el vistiplau al Pla Estratègic de Turisme d'Alcoi fins al 2027, un document que estableix un diagnòstic de la ciutat i els objectius per als pròxims anys.

I en el pla es detallen tres objectius estratègics. Per una banda tenim una aposta per la innovació i la professionalització, que es concreta en els estudis que tenim a diversos centres de Formació Professional de la ciutat, en la col·laboració amb les universitats, en la futura creació d'un CdT a Alcoi.

El segon objectiu passa per la sostenibilitat, no sols en el sentit mediambiental, amb un turisme respectuós, sinó també per l'econòmic, per a fer sostenibles les empreses turístiques locals en el temps.

I el tercer objectiu se centra en la qualitat, per aportar valor a Alcoi com a destinació. "I un turisme compromés, que es comprometa a conviure en harmonia amb els ciutadans d'esta ciutat, el contrari seria contraproduent" diu la regidora Lorena Zamorano.


Zamorano assegura que ja es treballa en molts d'estos objectius, i de fet "estem creixent de manera sostinguda en el temps i estem atraient el segment turístic de qualitat, de respecte a la natura o de turisme cultural amb activitats relacionades en el patrimoni".

El nou pla actualitza el que es va fer en 2002, que excepte en el diagnòstic de la ciutat que s'ha quedat antiquat, s'ha reaprofitat molt perquè "estava molt ben fet, no era un còpia i pega". També arreplega el diagnòstic fet el 2019 per aconseguir la Declaració de Destinació Turística Intel·ligent, i que se centra en aspectes com la necessària digitalització.

Per a la redacció del nou pla s'ha descartat contractar una empresa externa i s'ha encarregat una tècnica del departament de turisme.