El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Compromís Alcoi assegura que el PSOE "ha bloquejat el seu programa electoral a la web per evitar descobrir les seues mentides"

Màrius Ivorra
  • El portaveu de Compromís continua dient que "el únic responsables de la pròrroga del contracte d’aigua és del PSOE, el que demostra una deficient gestió dels diners públics i dels recursos.

La formació que encapçala Màrius Ivorra a Alcoi afirma que el PSOE "acaba de bloquejar el seu programa electoral a la web per evitar que la ciutadania descobrisca les seues mentides". Concretament, Compromís indica que els socialistes es dediquen a "esborrar el rastre de la seua promesa d’una nova gestió de l’aigua".

La realitat és que informació sobre la gestió de l'aigua sí que hi ha a la web del PSOE, però els nacionalistes asseguren que el programa electoral estava obert per a tothom "fins fa uns dies". Compromís recorda que el contracte de l'aigua a Alcoi caducava aquest 2020 i indiquen que el PSOE "ha donat llargues durant dues legislatures als defensors de la municipalització del servei d’aigües".


En un comunicat enviat a la premsa, els nacionalistes valencians apunten que "Compromís l'any 2017 portà un prec al ple per demanar un estudi a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) perquè confeccionara un estudi per la viabilitat de la municipalització de servei d’aigües. Malgrat que la FVMP té un servei específic per a fer aquests tipus d’estudis, el Sr. Martínez no va demanar mai aquest estudi, ni a la FVMP, ni als tècnics municipals, ni a cap altra entitat o empresa, així ho va reconéixer fa uns mesos". Compromís assegura que va demanar una comissió per fer seguiment de la redacció del contracte de l’aigua a juliol de 2019, "i així evitar costoses pròrrogues als alcoians, com finalment vol que passe el Sr. Martínez".

 


Igualment que en el prec sobre l’estudi de la FVMP, Jordi Martínez va afirmar que començarien a treballar imminentment en reunions amb tots els grups polítics i participació ciutadana per tractar el tema. "Per descomptat aquestes reunions no s’han produït malgrat la nostra insistència, per contra, han encarregat un informe jurídic amb la voluntat de prorrogar el contracte" assegura, Màrius Ivorra.


El portaveu de Compromís continua dient que "el únic responsables de la pròrroga del contracte d’aigua és del PSOE, el que demostra una deficient gestió dels diners públics i dels recursos. Una de les funcions bàsiques que li exigim al govern és buscar la millor opció per donar uns bons serveis públics sense malbaratar els diners. Un servei d’aigües més eficient i econòmic es tradueix en millorar la xarxa i reduir la taxa als contribuents".