El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Programa pioner per a la prevenció de consum d'alcohol i drogues en festes

L'Ajuntament d'Alcoi, la Generalitat Valenciana, l'ONG Controla Club i l'Associació de Sant Jordi han realitzat una campanya amb el lema "Si et passes, t'ho perds" destinada a la gent jove i menor d'edat que comença a prendre aquest tipus de substàncies durant les festes populars.

La Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives de l'Ajuntament d'Alcoi, amb col·laboració de la Generalitat Valenciana, l'ONG Controla Club i l'Associació de Sant Jordi, han tret una campanya pionera per a la prevenció de consum d'alcohol i drogues entre els més joves. I és que, el 41'4% de la joventut valenciana s'inicia a prendre alcohol i drogues, durant les festivitats populars. 

L'objectiu d'aquesta campanya, que té com a lema "Si et passes, t'ho perds" és informar sobre l'especificitat dels consums d'alcohol i altres drogues que es produeixen durant les festes de Moros i Cristians amb l'objectiu d'augmentar entre la població la baixa percepció que es produeix en festes dels riscos i perills que comporten aquests consums.

La campanya durarà del 3 al 5 de maig, i tindrà accions informatives amb treballadors de l'ONG Controla Club, que s'encarregaran de distribuir informació i resoldre dubtes. Podrem trobar els estands al Passatge de Sant Agustí i a la Plaça Emili Sala, juntament amb els punts morats en contra de les agressions sexuals, des de les 22.00 h fins a les 2.00 h.A més també s'han repartit cartells informatius als establiments d'entorn fester. 

Aquesta campanya es fa precisament durant les festes perquè disminueix considerablement la percepció dels riscos derivats del consum recreatiu d'alcohol o altres drogues, tant per part dels mateixos joves com també per part dels adults, donant lloc a un context en el qual es produeixen els inicis en el consum d'alcohol per part dels més joves així com el consum experimental de substàncies il·legals que no se solen consumir durant la resta de l'any.