El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Prohibició de fumar al carrer i limitacions a l'hostaleria i oci nocturn des d'aquest dimarts 18 d'agost

Sala de festes / Imatge lliure de Pixabay

Les mesures s'han adoptat per a tot el territori espanyol

Les restriccions anunciades fa uns dies entraran en vigor a tot el territori valencià a partir d'aquest dimarts 18 d'agost. La finalitat és reduir la transmissió de la Covid-19. Les mesures afecten l'oci nocturn, l'hostaleria, la celebració d'alguns esdeveniments i el consum de tabac. En el moment que es publiquen aquestes noves mesures al DOGV aquest dimarts entraran en vigor.

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, s'ha reunit amb Salut Pública amb la finalitat d'implantar en la Comunitat Valenciana les mesures recollides en l'acord aconseguit aquest divendres en el Ple del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut amb actuacions coordinades entre totes les comunitats autònomes per a respondre a l'actual moment d'increment de casos positius en COVID-19 en tota Espanya.

Entre altres, figura la prohibició de fumar en la via pública o a l'aire lliure si no es poden guardar dos metres de distància, el tancament de discoteques, sales de ball i bars de copes o la limitació d'horari per a establiments d'hostaleria, restauració, terrasses i bars i restaurants amb el tancament, com a màxim, a la 1 de la matinada.

Barceló ha assenyalat que "era necessària la coordinació i homogeneïtzació de les mesures per a aconseguir la major efectivitat, tenint en compte la mobilitat i el període vacacional en el qual ens trobem". 

Durant aquest dimarts 18 es donarà a conèixer l'actualització e les xifres de Covid-19 del cap de setmana al Departament de Salut d'Alcoi.