El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Prohibides des de hui les cremes agrícoles a tot el territori valencià

Crema descontrolada en imatge d'arxiu

La decisió s'ha publicat el 30 de març en el butlletí oficial de la Generalitat, i este 31 de març entra en vigor fins a una nova resolució.
 

Estan suspeses també les que tenien autorització. La mesura s'avança donat l'alt ric d'incendi per altes temperatures.

La Conselleria de Transició Ecològica ha decidit avançar el termini de prohibició de cremes agrícoles, que segon la legislació comença l1 de juliol. El motiu són les elevades temperatures que patim, i que incrementen notablement el risc d'incendi.

"Davant d’aquesta situació d’emergència climàtica és necessari adoptar noves mesures de prevenció, com ara avançar la prohibició de cremes agrícoles perquè no patim més problemes. De fet, s’ha duplicat el nombre d’incendis respecte a l’any passat en aquest període. Estem en una situació de sequera prolongada que ens obliga a adoptar aquesta classe de mesures", diu la consellera Isaura Navarro, qui detalla que en el que portem del 2023 s'han produït 91 incendis forestals, "el nombre d’incendis s’ha multiplicat per dos respecte a 2022, les dades indiquen que l’estadística està 15 punts per damunt de la mitjana dels últims 10 anys".

Des de l'Ajuntament d'Alcoi recorden que existeix un servici de bio trituradora per a restes vegetals, per una taxa de 106 euros per cessió setmanal. Per accedir al servei cal demanar cita prèvia, marcant en Departament, Medi Ambient; i en Gestió, Trituradora.