El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Projecte 'Plàstic 0' a les Carmelites

Una botella de vidre amb un missatge d'auxili des del futur, ha revolucionat el col·legi Carmelites. En ell es reta als alumnes a trobar alternatives per a evitar que el plàstic inunde el planeta.

El treball per projectes i l'educació socioresponsable s'estén en alguns dels centres alcoians, com mostra alguna de les propostes que tenen ressò fins i tot fora de les aules. En Carmelites, enguany animen els alumnes a involucrar-se i buscar alternatives a una de les amenaces més evidents contra el Medi Ambient, la multiplicació del plàstic. I ho fan amb un original vídeo on una jove alcoiana de l'any 2059 demana ajuda als estudiants per a salvar la ciutat. El missatge arriba en l'última botella de vidre que queda en un futur conquistat pels plàstics.

És el projecte 'Plàstic 0', on els alumnes de tots els cursos, dels 3 als 16 anys, participaran en una sèrie d'activitats on investigaran sobre l'origen dels plàstics i els seus tipus, duració i usos. Observaran els plàstics del seu dia a dia, sobretot els d'un únic ús. I hauran de repensar alternatives al seu ús, i si és inevitable, buscar vies de reutilització o reciclatge. La influència de cada alumne en el seu nucli familiar ajudarà a "conscienciar a la societat de les conseqüències d'una utilització desmesurada".

Els alumnes comproven l'interior de l'última botella de vidre.