El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Projectes Participatius a Banyeres, moment de presentar propostes

Ací podeu consultar el full explicatiu, ací les normes de participació, i ací accedir al full per a presentar una proposta.

Han de ser propostes sostenibles que no suposen una elevada inversió posterior, i es valorarà que siguen socials, mediambientals o de dinamització ciutadana. Pot presentar una proposta cada veí major de 18 anys, empadronat o amb una propietat al municipi. El termini acaba el 31 de gener. 

Banyeres obri nova edició dels Projectes Participatius, amb la primera fase, la de presentació de propostes.

Durant tot el mes de gener, els veïns poden presentar les seues idees al Casal de la Joventut. Màxim una proposta per persona, i han d'estar raonades amb un full màxim d'extensió per explicació. Poden participar totes les persones majors de 18 anys empadronades en el poble, o qui tinga una propietat en el municipi, malgrat no estar empadronat.

Acabat el termini de presentació, un grup de tècnics de l'Ajuntament valorarà durant el mes de febrer si les propostes presentades compleixen els requisits. Es valorarà que siguen inversions sostenibles que no suposen un elevat cost de manteniment posterior; i es tindrà especial atenció a projectes "de caràcter social, mediambiental i dinamitzadors de la ciutadania". No s'acceptaran propostes que suposen incompliments de contractes municipals, actuacions que ja estiguen fent-se, o que poden adherir-se a subvencions o plans d'ajudes ja existents. Els tècnics poden unir diverses propostes similars o excloure les que consideren inviables per criteris tècnics o econòmics. I si la proposta tinguera costos addicionals, es valorarà si hi ha partida pressupostària suficient. 

En aquesta segona fase, els tècnics argumentaran el perquè de les propostes denegades. I la tercera fase està prevista per a març, quan es publicaran les propostes acceptades i es passarà a la votació