El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Propostes a l'IVAM-CADA Alcoi per a encetar l'estiu: art tèxtil, audiovisual i música electrònica

Durant l'última setmana de juny, el centre d'Art IVAM-CADA Alcoi s'ompli amb tres propostes artístiques: l'exposició d'art tèxtil 'FILANT IDEES, TEIXINT ART'; el viatge audiovisual de l'artista Ana Esteve Reig; així com la proposta de música electrònica 'Niebla', d'Ignacio Córdoba i Fernando Junquera.

L'exposició FILANT IDEES, TEIXINT ART arranca aquest dimecres 26 juny a les 20 h. Els serveis de cultural de l'Ajuntament d'Alcoi defineixen la proposta de la següent manera: "A partir de les aportacions de Jean Luçart i les trobades organitzades pel Museu Cantonal de Belles Arts de Lausana, van aparéixer materials, textures i volums nous que van obrir camins d’investigació nous i que artistes com Aurèlia Muñoz i Josep Grau-Garriga, des de l’àmbit del tapís, o Antoni Tàpies, des dels postulats informalistes, van contribuir a afermar. La mostra parteix d’aquests assoliments per a introduir-se en línies més contemporànies, en les quals l’entramat sociocultural i les premisses conceptuals es converteixen en la base de la creació artística". 

El Campus d'Alcoi de la UPV ha participat també en aquesta exposició, amb els alumnes del grup de Generació Espontània 'Texdencia'. Les creacions resultants d'aquest taller seran exposades dins de la mostra comissionada per l'IVAM. En AITEX també ha tingut lloc una de les sessions, i l'institut tecnològic ha facilitat els equips per a aquest projecte.

Aquest mateix dia, però a les 20.15 h, és el torn de l'artista Ana Esteve Reig, qui proposa un viatge audiovisual un viatge audiovisual a través del seu treball per a reflexionar sobre la construcció dels mites i ficcions col·lectives. La seua obra és el resultat de la investigació de les narratives audiovisuals com són la producció cinematogràfica, els videoclips musicals o les plataformes de xarxes socials

Per al dissabte 29 juny a les 20 h serà el torn de 'NIEBLA', part del cicle de música electrònica 'Corrents Alternes'. En aquest cas seran els músics Ignacio Córdoba i Ignacio Córdoba qui presenten una "música que es mou lenta, que es filtra pels racons i ho amera tot de confusió". 

Paralel·lament, a l'espai Ordit (en la tercera planta, gestionada per l'Ajuntament d'Alcoi) estarà exposada l'obra Vida entre silenci II, de Perceval Graells. A l'espai Trama s'exposarà 'Alcoi, Plato de Cinema', amb un recull de 7 localitzacions cinematogràfiques a la ciutat d'Alcoi.