El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Propostes de Guanyar per a les biblioteques municipals: adquirir més llibres i implantar servei a domicili

Prestatgeries de llibres a la Biblioteca Municipal Central d'Alcoi.

Aquesta adquisició de llibres s'hauria de fer extensible també a les biblioteques escolars, i demanen fer la compra a través de les llibreries de la ciutat.

La plataforma Guanyar Alcoi ha donat a conéixer una bateria de propostes amb les quals volen enfortir el sector cultural davant la crisi sociosanitària. Dins d'aquesta línia d'actuació, demanen que s'amplien els fons de les biblioteques municipals d'Alcoi i que s'implante un servei de préstec a domicili.

Per a la plataforma municipalista aquesta adquisició de llibres s'hauria de fer extensible també a les biblioteques escolars, i demanen fer la compra a través de les llibreries de la ciutat. "El sector cultural ha sigut sempre una línia a enfortir per la seua capacitat de generar riquesa econòmica i llocs de treball", apunta la portaveu de Guanyar, Sandra Obiol, qui posa damunt la taula altres propostes consensuades amb diferents membres de l'àmbit cultural local.

En aquest sentit demanen re-agendar els actes culturals previstos per a aquests mesos de confinament sense que supose la seua anul·lació. Valorar una possible bestreta d'una part de la taquilla acordada en les activitats culturals que no s'han pogut realitzar per la Covid-19. Implementar una partida per a l'adquisició d'obres d'art que "incrementen el patrimoni de les alcoianes i alcoians i contribuïsquen a fer sobreviure el sector". Establir col·laboració amb les localitats de la mancomunitat per a poder exhibir i finançar aquestes càpsules de cultura. Plantejar una campanya de sensibilització i difusió per a procurar uns espais culturals segurs quan siga possible anar eixint del confinament. També fer una diagnosi de les conseqüències de la pandèmia al sector cultural local, proposant diferents escenaris d'acció segons diferents velocitats de desconfinament.

Són mesures que des de la plataforma asseguren haver posat en coneixement del govern municipal. Com clou Sandra Obiol: "aquesta trista situació que estem vivint ha de ser un revulsiu per construir una vida millor i més justa. En això la cultura és fonamental i per Alcoi més. Necessitem idees que es convertisquen en accions".