El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Propostes per a tots els públics en la nova temporada d'Amics de la Música

Flamenc, Òpera, Música Clàssica, Sarsuela, Lírica, música de cinema, cor de cambres i orquestres simfòniques. La programació d'Amics de la Música ens porta propostes per a tots els gustos

El flamenc d'Antonio Canales, la Sarsuela de Soto del Parral, la música llatina amb Discantus Latino, òpera amb Madama Butterfly, la música lírica del cinema o la filharmònica de Sant Sebastià. Són algunes de les variades propostes que l'Associació Amics de la Música d'Alcoi ha presentat per a la temporada 2018-2019, concerts amb noms internacionals que ompliran Alcoi de cultura musical.

El president de l'associació, Alfonso Jordà, explica que és una temporada "amb un component molt variat amb la voluntat d'arribar a un ample sector de tot el públic; però sense renunciar a l'essència d'Amics de la Música amb la lírica i l'òpera".

La programació comença el pròxim 21 d'octubre amb el flamenc d'Antonio Canales, que a més de l'actuació al Calderón també oferirà una classe magistral a l'acadèmica de ball B&B. Diumenge 25 de novembre serà el torn de l'Orquestra Simfònica del Conservatori Superior Joaquin Rodrigo de València, "una orquestra jove, però que és considerada una de les millors orquestres acadèmiques d'Espanya". I en desembre, el dia 8,, toca cita amb la Sarsuela, en concret amb El Soto del Parral, amb Carmen Solís, Luis Cansino i Javier Palacios. Amb aquesta sarsuela, Amics de la Música clausura el seu 35 aniversari.

L'any 2019 arrencarà, com és tradicional, amb el concert d'Any Nou el 6 de gener, a càrrec de l'Strauss European International Orquestra. I en gener dos concerts, perquè el dia 27 podrem gaudir de Discantus Latino, una recol·lecció de cançons de Gardel, Los Panchos, Luis Guerra o Gloria Estefan, però interpretades per la Coral Discantus de Múrcia i un conjunt instrumental.

Presentació de la programació d'Amics de la Música a la sala de premsa de l'Ajuntament d'Alcoi

Febrer és el mes de l'òpera amb Madama Butterflay el dia 28, una història que "sempre està dins de les predileccions del públic popular". I en març, el dia 16, toca cinema amb Lírica Paradiso, que oferiran peces emblemàtiques de la sarsuela o l'òpera vinculades a pel·lícules famoses.

La programació d'enguany conclou en abril amb dos propostes. Primer el dia 13 amb la visita "d'una de les millors orquestres de cambra d'Espanya", l'Euskadi Kammerphilarmonica de Sant Sebastià. I per últim el dia 20 d'abril tindrem el Rèquiem de Mozart, amb el cor de cambra de València i l'orquestra del conservatori Joquin Rodrigo.

Fins ací la completa programació d'Amics de la Música per aquesta nova temporada, però cal recordar que encara quedara en juny la Setmana a Gran del Piano. El regidor Raül Llopis diu que, com sempre, les propostes d'Amics de la Música "complementa i fa gran la programació cultural d'Alcoi".