El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Propostes "sensates" de Guanyar per a l'habitatge al Centre: índex de preus de referència i limitar l'increment del cost del lloguer

Façana al carrer Sant Francesc.

Guanyar recupera aquesta demanda com a rèplica a la campanya 'Vols les claus del centre', la qual dubten "que siga una solució per al problema que té el centre històric en l'actualitat i que arrossega des de fa massa anys".

Guanyar Alcoi ha denunciat que el govern no haja gestionat les propostes per a millorar el Centre històric que van ser aprovades en novembre de 2018. Recorden alguna de les propostes "ben sensates" que la plataforma va presentar, com limitar l'increment dels preus del lloguer, o l'establiment d'un índex de preus de referència.

Guanyar recupera aquesta demanda com a rèplica a la campanya 'Vols les claus del centre', la qual dubten "que siga una solució per al problema que té el centre històric en l'actualitat i que arrossega des de fa massa anys". La portaveu de la formació, Sandra Obiol, recorda que "en el plenari de novembre de 2018 Guanyar va presentar una moció per a contribuir a limitar l'increment dels preus del lloguer a la ciutat, un fet que afecta directament al centre de la nostra ciutat".

La moció (aprovada amb l'única abstenció del Partit Popular) recollia: establir un índex de preus de referència per a fomentar un preu equitatiu de lloguer, beneficiar els arrendadors que establisquen un preu per davall d'aquest índex, crear una guia amb els drets dels arrendataris per tal d'evitar possibles abusos de l'arrendador, incrementar els trams d'IBI per tractar d'augmentar la progressivitat d'aquest impost, i crear una plataforma digital on poder consultar tota aquesta informació abans detallada.

Obiol conclou afirmant que per a millorar la vida de les persones al centre, "cal estar atents, cal escoltar a les persones que hi viuen, cal llegir i informar-se del que s'està proposant a altres llocs, encara que no siga del seu propi partit".