El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Prorrogada l'exposició pública del PGE d'Alcoi fins a gener

El PGE d'Alcoi està exposat a Sant Llorenç 6
La pròrroga s'ha fet després que Guanyar detectara i evidenciara un error tècnic en els documents exposats

Una errada administrativa ja solucionada ha sigut el motiu de la pròrroga. Amb una setmana bastava, però donada la importància del document, s'ha decidit ampliar dos mesos. Això si, aquesta errada també ha servit per a generar un dur encreuament entre la portaveu de Guanyar Alcoi Estefania Blanes i el regidor Manolo Gomicia.

Els alcoians tindran ara fins al 5 de gener per a poder consultar els documents del futur Pla General Estructural d'Alcoi. El període d'exposició pública s'ha allargat després que Guanyar trobara i evidenciara una errada en els documents exposats. Recordem que tots els documents, la informació necessària i les al·legacions que es vulguen presentar s'ha de fer en les oficines municipals de Sant Llorenç 6.

La pròrroga es deu a una errada que hi havia en els documents exposats, i que no eren els que s'havien aprovat en sessió plenària. L'errada tècnica es va resoldre en 24 hores, però clar, suposa que s'ha d'ampliar el procés d'exposició pública per a cobrir la setmana en què els documents exposats no eren els correctes. Des del consistori han decidit no sols ampliar una setmana, sinó dos mesos, per tal de donar temps als alcoians a estudiar el document.

Però aquesta errada ha suposat dur enfrontament entre el regidor Manolo Gomicia i la portaveu de Guanyar Alcoi Estefania Blanes. Estefania Blanes va fer evident l'errada però a més assegurava que "el Govern del PSOE està portant aquest procés de la pitjor forma possible. Ni participació ciutadana, ni treballar pel consens, ni respectar els acords plenaris. Tot aquest procediment està sent un despropòsit, un autèntic bluf. S'està enganyant a la gent perquè estan exposant-se públicament uns documents que no es corresponen amb la realitat i això és greu".

Unes declaracions que trobaren resposta ràpidament per part de Manolo Gomicia, qui assegurava que "no tenim cap necessitat d'enganyar, fer trampes ni res per l'estil. Alguns polítics viuen instal·lats en eixa paranoia i pensen que tot són conspiracions i estratègies elaborades, és trist". Per resposta, Estefania Blanes assegurava que "demanarem al regidor d'urbanisme que rectifique els seus improperis i assumisca que aquest Pla General Estructural està gestionant-se de forma negligent per part seua". Poc després, Manolo Gomicia reconeixia l'errada administrativa i explicava que el tècnic l'havia subsanat, i que ell havia tingut coneiximent una vegada subsanada. Assegura Gomicia que "en cap cas, és conseqüència d'una actuació de mala fe", i per això, "amb la decisió d'ampliar el termini d'exposició, vull que no quede cap dubte del procés i que tothom puga presentar les al·legacions pertinents".