El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Prorrogat, de nou, el servei d'aigua d'Alcoi

El plenari d'aquest 4 de juny

El debat i estudis sobre si es municipalitza o no el servei es prorroga també un any més.

El plenari de l'Ajuntament, amb els vots de PSOE, Podem, VOX i el regidor no adscrit, han aprovat prorrogar un any més el contracte d'aigua, per tindre més temps per a traure un nou contracte o plantejar-se la recuperació del servei. Els que han votat en contra, PP, Compromís, Guanyar i Ciutadans, consideren que ja s'ha tingut prou temps.

El plenari de l'Ajuntament d'Alcoi ha aprovat aquest 4 de juny una segona pròrroga del servei públic de proveïment d'aigua potable a domicili. El contracte, de l'any 2000, va caducar el 2020, i ja es va prorrogar en juny de l'any passat.

Fa una setmana que l'oposició disposa dels informes del servei d'aigua de la ciutat. Segons expliquen des de l'Ajuntament, se'ls ha facilitat un informe tècnic i econòmic que analitza "de manera exhaustiva" l'actual servei, i també un informe jurídic on es "reflexiona sobre les diferents qüestions a valorar en la nova fórmula de gestió del pròxim servei d'aigua". Es parla, per exemple, de la continuïtat del personal laboral actual, de les inversions necessàries i el finançament per a fer-les, "i sobre si la gestió directa comportaria una major eficiència que la indirecta". Amb aquesta informació, i la pròrroga aprovada hui, els socialistes volen obrir un període de reflexió amb la intenció de resoldre la nova forma gestió en aquest any.

La proposta dels socialistes ha sigut acceptada pel regidor de VOX David Abad i el regidor no adscrit Marcos Martínez, tots consideren positiu tindre més temps per a preparar un nou plec de condicions. També han votat a favor els dos regidors de Podem perquè els socialistes no rebutgen el seu propòsit de remunicipalitzar el servei d'aigua i es farà un espai on estudiar aquesta possible conversió.

La resta de partits, PP, Compromís, Guanyar i Cs, han votat en contra, perquè tots consideren que la pròrroga manté un servei que no beneficia als alcoians, i que s'ha tingut prou temps per a preparar un nou plec. Això sí, PP i Ciutadans advoquen per un nou contracte, mentre que Guanyar i Compromís aposten per la remunicipalització del servei.