El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

PSPV, Compromís, UGT i CCOO habiliten autobusos per anar a la manifestació de dissabte a València per un #FinançamentJust

D'esquerra a dreta: Màrius Ivorra de Compromís, Manuela Pascual de CCOO, Ismael Senent d'UGT i Toni Francés del PSPV
Fan des d'Alcoi una crida a la participació perquè centenars de veïns de les nostres comarques assistisquen dissabte a la manifestació a València

Volen mobilitzar centenars de persones que vagen des de les nostres comarques per a participar en la manifestació d'aquest dissabte a València i per un Finançament Just. Asseguren que no és una manifestació en contra de ningú, i lamenten que els populars no s'hagen afegit. Animen a tot el que vulga anar-hi a posar-se en contacte amb qualsevol de les quatre organitzacions.

Les quatre organitzacions convocants de la manifestació d'aquest dissabte 18 de novembre a València per un Finançament Just fan una crida a la participació de la gent de les nostres comarques. "Comptarem amb una ben nodrida representació de ciutadans", diu Manuela Pascual, de Comissions Obreres, qui explica que s'habilitaran autobusos per a tot aquell que vulga compartir el viatge i participar en la convocatòria. De fet, els quatre convocants pretenen mobilitzar centenars de persones des de les nostres comarques.

Tot aquell interessat a anar tan sols ha de posar-se en contacte en alguna de les 4 organitzacions: o els dos partits polítics PSPV i Compromís, o els sindicats UGT i CCOO. Els quatre convocants expliquen que fan de manera conjunta l'organització d'autobusos per estalviar tant esforços com inversió. Es preveu una assistència massiva de tots els punts de la comunitat, no debades s'han sumat més de 100 entitats i organitzacions a la reivindicació.

A Alcoi, els quatre convocants han explicat les conseqüències que té un finançament no adequat i com afecta la sanitat i les llistes d'espera, als barracons que encara tenim, o a infraestructures com el tren Alcoi-Xàtiva o el tram de 22 quilòmetres que queda per acabar en la CV-60 entre Gandia i l'Olleria.

Manuela Pascual, de Comissions Obreres, diu que es tracta d'una manifestació "justa i necessària", perquè de continuar així la situació "podem vore agreujats seriosament els nostres serveis públics". Ismael Senent d'UGT assegura que "no és un problema d'ideologia sinó de justícia", perquè amb un infrafinançament, "difícilment es poden atendre les necessitats bàsiques. Hui en dia, després d'una crisi econòmica important, ens posa en desavantatge". Senent a més cataloga la comunitat com "pobre i contribuïdora" en lloc de beneficiària.

Des de Compromís, Màrius Ivorra demana igualtat: "que cada valencià estiga perdent 3000 euros per minut és una barbaritat", i afegeix que "la nostra comarca històricament ha estat abandonada. Ara el govern de Botànic està fent inversions, però no podrà anar a més si no tenim un finançament just". I Toni Francés del PSPV confia que la manifestació siga un punt d'inflexió que canvie les polítiques: "no és una manifestació contra ningú sinó a favor dels valencians, perquè puguem fer les polítiques públiques que necessitem i que no podem fer perquè no rebem el que es pertoca".

La manifestació està convocada per aquest dissabte 18 de novembre a partir de les 18 hores des de Guillem de Castro a València. Encara està per confirmar l'horari d'eixida dels autobusos d'Alcoi, però en principi serà a primera hora de la vesprada. Per cert, que també està organitzant-se una eixida en tren des de Xàtiva. No ha hagut opció de fer també un viatge en tren des d'Alcoi "perquè no arribaríem a temps".

 

Les xifres de l'infrafinançament

Els quatre convocants asseguren que cap dels sistemes de finançament ha tractat amb justícia la comunitat valenciana. Enguany "cada valencià rebrà 237 euros menys que la mitjana de l'Estat", la qual cosa suposa un 10 per cent menys de recursos. Això comparat amb la mitjana, perquè són 839 euros menys que la comunitat millor finançada, un 29 per cent menys. Enguany, "la nostra discriminació arribarà als 1.600 milions d'euros", i calculen que el deute històric supera els 13.600 euros. I malgrat tot açò reivindiquen que "rebem un 12 per cent menys d'ingressos però aportem un 12 per cent més que la mitjana". Totes aquestes xifres són les que fan reclamar una reforma immediata del sistema de finançament, un altre repartiment de les inversions, i el reconeixement dels dèficits de finançament acumulats.

Per últim, els convocants asseguren que no és una manifestació en contra de ningú sinó a favor dels valencians i per reclamar un finançament just. En aquest sentit lamenten que els populars no s'hagen sumat a la convocatòria.