El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Puja lleugerament la incidència a Alcoi amb dos brots

Segons l'actualització feta per Sanitat aquest 23 d'abril, el departament de Salut d'Alcoi compta amb 13.403 casos, 17 detectats en l'última quinzena. Hem perdut un total de 416 persones. 
 

A tot el departament, la incidència s'incrementa un poc fins als 12 casos per cada 100.000 habitants. Però l'increment es concentra en Alcoi, on en els últims dies han sumat 8 nous casos, i Sanitat ha confirmat dos brots d'origen social. Tot i el lleuger increment, continuem en xifres fora de risc. 

L'únic municipi de les comarques que ha incrementat la incidència és Alcoi, on des de l'última actualització de dimarts s'han sumat 8 nous casos per coronavirus. Des de principi d'abril Alcoi ha sumat un total de 14 nous casos, i gran part corresponen a dos brots d'origen social, un amb 7 casos i l'altre amb 4, segons les xifres oferides per la conselleria de Sanitat. Així, la incidència a la capital de l'alcoià puja als 20 casos per cada 100.000 habitants.

Però, malgrat el lleuger increment, continuem amb xifres fora de risc, i per sota de la mitjana de la Comunitat Valenciana, amb una incidència de vora 40 casos per cada 100.000 habitants. Cal mantindre la precaució al llarg dels pròxims dies, que coincideixen amb els dies de la trilogia alcoiana no celebrada.

Els altres tres municipis de les comarques que tenien un poc d'incidència, la rebaixen. Banyeres passa de 42 a 28 casos per cada 100.000 habitants, Cocentaina de 26 a 17 casos per cada 100.000 habitants, i Ibi de 8 a 4 casos per cada 100.000 habitants. Tan sols ha sumat un nou cas Ibi, a més dels 8 d'Alcoi. La resta de pobles del departament de salut, 28, no tenen cap incidència.

En xifres generals es mantenen les bones dades, raó per la qual la Generalitat ha decidit ampliar l'horari de bars, restaurants i comerços, així com l'aforament de cerimònies o activitats culturals, a partir de dilluns 26 d'abril. Però es manté el tancament perimetral de la Comunitat, el toc de queda a les 22 hores, i les reunions privades amb tan sols dos nuclis de convivència. I mentrestant, continua la vacunació. Aquest mateix 23 d'abril està previst que s'inicie la vacunació amb Janssen als punts de proximitat de Benilloba i Muro.