El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Punt violeta a la discomòbil i el castell pintat son les novetats d’aquestes Festes a Cocentaina

Segons Pla, no sols en aquestes festes, sinó de cara als següents esdeveniments que se celebren en Cocentaina, es busca un despertar turístic.

Aquesta setmana son les festes de la localitat contestana, un esdeveniment, segons l'alcalde, que son un éxit col·lectiuper la implicació de tots els sectors.

Aquestes Festes de Moros i Cristians son les primeres que Jordi Pla viu com a alcalde de Cocentaina. Prèviament les ha viscut com a fester i contestà: “Les agafe amb moltes ganes, aquesta és la setmana festera i vaig a viure-la per primera vegada des d’una vessant molt diferent”. Assegura que l’Entrà és el seu acte preferit perquè sol eixir amb els seus amics i és el que més gaudeix. Encara que reconeix que si deixa de banda els afers personals, ningú hauria de perdre’s la primera Diana a les 6’30h i l’Ambaixada entre els Masseros i Contrabandistes i també l’Ambaixada de les Tomaques del Bequeteros i els Cavallets. Aquests actes son els que fan que les festes de la localitat siguen úniques.

Enguany hi ha dos novetats. En primer lloc, s’ha pintat el castell i en segon lloc, per primera vegada, hi haurà un Punt Violeta a les tres nits principals amb major afluència: La Nit de l’Olla, el Dia de l’Entrà i la nit de la Retreta. El Punt violeta estarà gestionat per ACOVIFA en coordinació amb la Policia Local.

“Les festes son un èxit col·lectiu”, afirma el primer edil, i ho són per la implicació de la hostaleria, els compositors, els festes, les associacions, els comerços, etc. A més, ha destacat, que les festes van alineades amb dos dels objectius principals del nou govern, reactivar l’economia i el comerç: “Generen ocupació, potencien el comerç de proximitat i local i son un aparador perfecte per a la gent de la comarca"

Segons Pla, no sols en aquestes festes, sinó de cara als següents esdeveniments que se celebren en Cocentaina, es busca un despertar turístic: “Aquesta ha sigut des del principi la clara aposta que tenim a l’equip del govern. Ho hem fet amb l’apertura del castell dissabtes i diumenges durant tot agost i seguirem fent-ho al mes de setembre amb l’aposta per un turisme de sinergies”. Segons explica a AraMultimèdia l’alcalde de la localitat, Cocentaina tornarà a formar part de l’Associació Serra de Mariola, amb l’objectiu principal de potenciar un turisme cultural, sostenible i mediambiental.