El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Qualitat Democràtica destina més de 445.000 euros a diferents ajuntaments de la comarca per a actuacions relacionades amb la retirada de vestigis relatius a la Guerra Civil

Muro / Imatge arxiu

Aquestes ajudes permetran la substitució de noms de carrers, a més de la realització d'actuacions com ara informes, estudis i projectes que impulsen la identificació, localització i recuperació d'edificis, llocs, monuments o vestigis de la memòria democràtica o la difusió i revaloració d'aquests.

L'import es reparteix entre ajuntaments i mancomunitats, així com entre entitats i associacions sense ànim de lucre.

La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica ha destinat un total de 445.905,97 euros a ajuntaments, mancomunitats, entitats i associacions sense ànim de lucre de la Comunitat Valenciana per a la realització d'actuacions relacionades amb la memòria històrica i democràtica valenciana, la posada en valor dels llocs de la memòria i la retirada dels vestigis relatius a la Guerra Civil i la dictadura en l'àmbit de la Comunitat.

Aquesta quantia es reparteix entre 52 ajuntaments i mancomunitats, així com entitats i associacions sense ànim de lucre, tal com publica el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

En concret, els ajuntaments beneficiaris de la comarca són els de Monòver, Onil, Novelda, Benigànim, Elda, Alacant i Muro. Així mateix, també es beneficiària la Mancomunitat de l'Alcoià i el Comtat.

Les ajudes també permetran la substitució de noms de carrers, a més de la realització d'actuacions com ara informes, estudis i projectes que impulsen la identificació, localització i recuperació d'edificis, llocs, monuments o vestigis de la memòria democràtica o la difusió i revaloració d'aquests.

L'objectiu d'aquestes ajudes és salvaguardar el coneixement i la difusió de la història de la lluita dels valencians i valencianes pels seus drets i llibertats democràtiques en el període que abasta des de la proclamació de la Segona República Espanyola, el 14 d'abril de 1931, fins a l'entrada en vigor de l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana, el 10 de juliol de 1982.