El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Quan les fàbriques d'Alcoi foren gestionades per treballadors i sindicats. Conferències sobre la col·lectivització amb Salomé Moltó i Ángel Mora

Cartell / AM

Per asistir a les conferències i l'homenatge a Vicente Segura, cal inscriure's en biblioteca@alcoi.org.
 

El Centre Cultural Mario Silvestre acull dues conferències i un homenatge, tots relacionats amb la col·lectivització de la indústria tèxtil. Les conferències de Salomé Moltó i Ángel Mora i el mateix homenatge a Vicente Segura seran el 24 de novembre a les 19 h.

El Centre Cultural Mario Silvestre acull dues conferències i un homenatge, tots relacionats amb la col·lectivització de la indústria tèxtil. Les conferències de Salomé Moltó i Ángel Mora i homenatge a Vicente Segura seran el 24 de novembre a les 19 h.

1936 fou un any clau per al moviment de la col·lectivització d'empreses tèxtils industrials. Aquest fet va suposar que tant les fàbriques com el sistema industrial foren gestionades pels mateixos treballadors i els seus Sindicats. Sobre aquest fet tracten les conferències del 24 de novembre a les 19 h de la investigadora Salomé Moltó i l'antropòleg Ángel Mora. Per asistir a les conferències i l'homenatge a Vicente Segura, cal inscriure's en biblioteca@alcoi.org.

Amb 103 anys a l’esquena, Vicente Segura va ser el 1936 un dels protagonistes de la col·lectivització del tèxtil alcoià. Independentment del criteri que es tingui envers les col·lectivitzacions, el fet és prou important pel nostre passat industrial i esdevé, alhora, una fita prou significativa del moviment obrer alcoià. Aspectes molt sovint coberts per l’oblit. Aquest acte té una doble finalitat de recordar les col·lectivitzacions i, homenatjar a Vicente Segura com el seu testimoni en l'actualitat.