El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Quan surten les notes de tall aquest any?

Entre el procés de selecció i lespera de la publicació de les notes de tall, sembla haver un lapse de temps etern . L'ansietat per saber si la teva nota va superar la de tall d'aquest any i si podràs entrar a la carrera per a la qual vas estudiar tant, sembla augmentar cada dia més.

En aquest article t'ajudarem amb el tema de quan són publicades les notes tan esperades. Encara que, abans cal conèixer diversos aspectes de les notes de tall .

 

Per què són importants les notes de tall?

Si anem directe al gra, les notes de tall són les encarregades de definir si la nostra nota daccés, és a dir, la nostra nota individual, és apta per entrar o no, a determinada carrera.

Amb el sistema de selecció manejat a Espanya es garanteix una oportunitat legítima basada en els mateixos estudiants. Aquí són ells mateixos els qui defineixen la nota de tall a través de les seves demandes i resultats. La universitat només s'encarrega de publicar la feina del futur alumnat d'acord amb cada carrera.

Cal destacar, el procés és només aplicat a universitats públiques a causa de la gran quantitat de sol·licituds perquè és admetre-les totes pels recursos i espais.

Si vols accedir a una universitat privada hauràs de cercar els requisits necessaris per a ella en particular. En general, el més important és passar les proves d'admissió d'acord amb cada facultat.

 

Quan surten les notes de tall aquest any?

Perquè les notes de tall siguin publicades, es fa primer una sèrie de proves on s'obtenen els resultats individuals de cada estudiant.

Posteriorment totes les notes s'enlisten de la més alta a la més baixa. En aquest sentit, es tenen en compte la quantitat de places disponibles per a aquesta carrera i es defineixen quins estudiants entren, considerant l'ordre de major a menor prèviament esmentat.

A més, és indispensable aclarir el fet de la dependència de cada nota de tall no sols de la carrera, sinó de la universitat . És a dir, una sola carrera tindrà una nota de tall única per a cada universitat on es dicta.

En general, encara que no solen ser les mateixes notes, sí que són força semblants entre totes les universitats a causa de la demanda de totes les carreres de forma general. Una carrera molt demanada en una universitat també ho serà en una altra. Encara que no ha de ser així necessàriament, sí que és el normal.

Tot i així, tindrem en compte dos aspectes a l'hora de voler saber quan surten les notes de tall aquest any, el primer és la nota per cada carrera, i la segona, és única per cada universitat.

En aquest sentit, és realment impossible definir-ne la publicació aquest any a causa del desconeixement de quina carrera i sobre quina universitat vols saber. No obstant això, et donem una dada extra, moltes universitats tenen data límit fins al 31 de juliol i és aquell mateix mes on solen publicar-se.

Prepara't i espera la teva nota de tall. Però, sobretot, tingues paciència i confiança en el camí.