El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Quasi 106.000 persones estan cridades a votar en les comarques

La xifra és molt similar a la de fa uns mesos, les opcions amb algun canvi, i l'única diferència significativa la pot marcar l'increment o baixada de l'abstenció. En abril, la participació va ser alta, amb un 80 per cent de mitjana en les comarques.

A l'Alcoià i el Comtat 105.964 electors estan convocats a les urnes aquest 10 de Novembre, a la repetició d'eleccions. Som dos comarques amb diferències molt evidents entre municipis. Dels 32 que conformen l'Alcoià i el Comtat, la gran majoria, 24, tenen menys de 100 electors. I d'aquests, 8 en tenen menys de 100. A Tollos, on menys electors hi ha, estan cridades a les urnes 26 persones. Si totes són matineres, tancaran prompte els col·legis electorals. En l'altre extrem, tan sols dos municipis tenen més de 10.000 electors: Alcoi, amb més de 46.000; i Ibi que supera els 18.000.

La xifra és molt similar a les anteriors eleccions, en el mes d'abril, on teníem vora 105.000 electors. Les opcions han variat lleugerament, amb una reducció de partits, de 16 que es presentaren en abril als 13 d'ara. I amb la incorporació de Més Compromís, la coalició entre Más País i Compromís. Pel que fa a noms de les nostres comarques, es manté quasi igual. Patri Blanquer continua la 2 pel PSOE; ja forma part del Congrés i ara sería la cinquena legislatura com a Diputada, tot i que dos d'elles fallides. També en les llistes del PSOE un canvi, desapareix Rafa Briet, que en abril estava en el número 7, però que ara és subsecretari de Política TerritorialFrancesc Valls d'EU puja del lloc 8 al 4 en les llistes d'Unides Podem, i Ciutadans incorpora a Enrique Peidro en el número 5. També la formació taronja presenta Lucía Granados al Senat

En abril, els 12 diputats alacantins quedaren repartits de la següent manera: 4 per al PSOE, 3 per al PP, 2 per a Ciutadans, 2 per Unides Podem-Esquerra Unida, i va entrar VOX amb 1 diputat. Amb una repetició de resultats tindriem una diputada de les comarques, Patri Blanquer.

I, de moment, pocs canvis més. Si la gent canvia de vot o no, no se sabrà amb certesa fins que acabe el cap de setmana. I l'únic punt que pot fer variar els resultats és un increment o descens de l'abstenció. En abril, les nostres comarques tingueren bons índexs de participació, des del 78 per cent d'Alcoi fins al 82 per cent de Muro.