El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Quasi 3.000 euros de la Diputació d’Alacant per esterilitzar colònies de gats a Alcoi

Gats / Imatge de recurs

El Departament de Salut Pública de l’Ajuntament d’Alcoi estableix un import base de licitació de 37.390,58 euros per un contracte amb una vigència de dos anys.

El protocol d’esterilització de gats a Alcoi indica que les colònies de gats, en l'entorn urbà, poden plantejar molts problemes a causa d'una elevada superpoblació i és necessari el control de la població per a evitar determinats conflictes de convivència. Per aquest motiu, el Departament de Salut Pública de l’Ajuntament d’Alcoi estableix un import base de licitació de 37.390,58 euros per un contracte amb una vigència de dos anys.

Per a la primera anualitat ha rebut 2.904,91 euros de les ajudes de la Diputació d’Alacant per als tractaments d'esterilització de colònies urbanes de gats sense propietari en municipis de la província d'Alacant.


Aquest contracte que està a concurs té per objecte la contractació del servei de captura, esterilització i solta de gats de colònies de carrer, la qual consta de diferents fases: captura i trasllat de gats, des del seu origen a la clínica corresponent, recepció, registre, avaluació de l'estat sanitari dels animals i tractaments profilàctics, esterilització, identificació i marcatge dels animals i devolució dels animals al lloc d'origen i seguiment de la colònia. Aquest projecte de control ètic està inclòs dins de l’ordenança municipal.

La regidora de Salut Pública, Teresa Sanjuán, destaca que “duent a terme aquest projecte evitem la reproducció incontrolada d'animals de carrer, realitzant una contribució efectiva i humanitària a la protecció global de la fauna urbana”.