El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Quasi 4 milions d’euros de la Conselleria d’Economia concedits als artesans festers

Moros i Cristians a Cocentaina / AM

A les nostres comarques, un gran percentatge estan dedicades als Moros i Cristians

Aquestes ajudes van dirigides a un dels sectors més castigats a causa de la Covid-19, ja que els grans esdeveniments i festes no s’han celebrat des de fa més d’un any. La Conselleria d’Economia, encapçalada per Rafa Climent, ha concedit més de 3,9 milions d’euros destinats a “paliar els efectes de la suspensió de les festes populars degut a les mesures decretades”.

A les nostres comarques s’han beneficiat gran quantitat d’empreses dedicades als Moros i Cristians. Rafa Climent, conseller d’Economia Sostenible, ha indicat que “les festes de la Comunitat Valenciana suposen una riquesa cultural i un atractiu turístic de primera magnitud. Al seu voltant s'ha generat un ric i divers entramat econòmic que contribueix a la generació i a la conservació d'oficis artesans de caràcter tradicional que, sense aquestes, correrien el risc de desaparéixer".


En aquest sentit, "la majoria d'aquestes empreses artesanes, són de molt reduïda dimensió, per la qual cosa era important posar a la seua disposició recursos econòmics per a aconseguir la liquiditat necessària i així garantir la seua supervivència", ha destacat Climent.

Compromís Alcoi reconeix la tasca d’Economia

La formació encapçalada per Màrius Ivorra a Alcoi es congratula d’aquestes subvencions que ha eixit d’una conselleria “del seu color”.

Compromís Alcoi indica que “entre la gran quantitat d’empreses que han rebut aquestes ajudes hi han de les nostres comarques”.