El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Quasi 4,5 milions d'euros per a millorar els polígons de l'Alcoià i el Comtat

Polígons de Cocentaina, imatge de recurs

Les ajudes les havien sol·licitades un total de 10 municipis, i excepte l'Alqueria d'Asnar tots han aconseguit la subvenció. Això si, en alguns casos s'ha concedit menys del demanat.
 

S'ha acceptat la majoria de projectes presentats pels ajuntaments, i l'IVACE ha aprovat ajudes per a 30 projectes de 9 municipis de l'Alcoià i el Comtat.

L'Institut Valencià de la Competitivitat i la conselleria d'Economia Sostenible han fet públiques la concessió d'ajudes per a millorar els polígons de la Comunitat Valenciana aquest 2021, i a l'Alcoià i el Comtat corresponen un total de 4.497.366 euros per a 9 municipis.

Cal destacar Beniarrés, un dels 9 pobles valencians que accedeixen a la nova línia d'ajudes per a municipis en risc de despoblament. En concret l'ajuda és de 60.774 euros per a condicionar els accessos i els carrers del polígon Els Pinets. En aquesta línia la subvenció cobreix el 100 per cent del projecte.

Després tenim la resta de projectes subvencionats a 8 municipis de les comarques, amb ajudes que cobreixen el 82,67 per cent del cost total de millora. Ibi, el municipi que més diners havia demanat, més d'1,8 milions d'euros, ha aconseguit una subvenció d'1.537.000 euros per a 11 projectes. Després tenim Alcoi que havia sol·licitat 1,4 milions d'euros per a projectes en cinc polígons de la ciutat, i se li han concedit al final 819.105 euros en ajudes.

Banyeres de Mariola havia demanat més de mig milió d'euros i se li concedeixen 495.165 euros. Onil compta amb una xifra similar, 495.062 euros per a tres projectes. Cocentaina tindrà 440.157 euros per a tres projectes. Castalla demana 386.000 euros i tindrà finalment 319.426 euros per a dos polígons. Muro havia sol·licitat quasi 200.000 euros i se li ha concedit quasi 165.300 euros. La mateixa quantitat, 165,300 euros és per al polígon de Gaianes.

A tota la Comunitat Valenciana se subvencionen projectes a 262 àrees industrials de 162 municipis. El conseller d'economia sostenible, Rafa Climent, diu que "si millorem les àrees industrials, també millorem la qualitat de les empreses ja instal·lades i de les persones treballadores que es beneficien d'actuacions com una millor vigilància, millora de les zones verdes, obra civil per a la implantació de fibra òptica, serveis contra incendis, carril bici o recorreguts biosaludables".

Per la seua banda, la directora de l'IVACE Julia Company recorda que a més de les ajudes, es treballa en el Mapa de Sol Industrial de la Comunitat, amb la classificació dels polígons i la constitució d'Entitats de Gestió i Modernització.