El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Quasi mig milió d’euros per rehabilitat el museu arqueologic ‘Camil Visedo’ d’Alcoi

Museu en l'actualitat / Ajuntament

La Generalitat aportarà 150.000 euros, mentre que la Diputació preveu aportar 349.233,32 euros.

Les obres es licitaran a principis de 2023

Consolidar la façana, una climatització més eficient o la renovació de la fusteria són algunes de les millores que tindrà el museu arqueològic municipal ‘Camil Visedo’ d’Alcoi.

Les obres es licitaran a principis de 2023, segons càlculs de l’Ajuntament. Cal destacar que la gran majoria d’aquesta inversió vindrà de fons provincials i autonòmics. La reforma del Museu Arqueològic suposarà dur a terme la consolidació i millora de la mitgera i les façanes de l'edifici situat en la placeta del Carbó; la substitució o reparació de la fusteria; la substitució integral del sistema de climatització actual, per un més eficient; i l'adequació de l'edifici a la normativa d'accessibilitat, amb millores en els accessos i l'ascensor o la reforma dels banys, entre altres actuacions. A més, es preveu reparar les humitats existents en el paviment de la planta baixa, així com dur a terme altres actuacions que puguen sorgir i que revisten urgència.


La Generalitat aportarà 150.000 euros, mentre que la Diputació preveu aportar 349.233,32 euros. Pel que fa a l’aportació de la Diputació, en una resolució publicada el passat 11 de novembre, l'administració provincial ja va acordar concedir aquesta ajuda a Alcoi. No obstant això, per falta de pressupost, la població va ser exclosa junt amb la resta de municipis de major població, als quals s'ha tornat a convocar. Alcoi ja està preparant la documentació per a tornar a presentar-se i no haurà d'aportar nova documentació, ja que la Diputació respectarà la consignació atorgada en la primera convocatòria.

Segons la regidora de Patrimoni, Lorena Zamorano, “haver aconseguit aquests fons és fonamental per a poder dur a terme una intervenció molt necessària, ja que es tracta d'un edifici declarat BIC que necessitava reformes estructurals però també solucionar les seues mancances d'accessibilitat i d'eficiència energètica. Així ho va fer constar, de fet, la Direcció Territorial de Cultura amb un informe que va remetre a la fi de l'any passat, les recomanacions del qual podrem seguir amb aquestes obres”.