El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Quatre estudiants de tercer d'Enginyeria Informàtica del Campus d'Alcoi de la UPV, darrere de l'APP del cartell

Tres dels estudiants amb Toni Miranda, autor del cartell 2023
  • Els estudiants han estat tutelats pels professors Jordi Linares Pellicer i Juan Jesús Izquierdo Doménech

El cartell de festes 2023 ha estat un èxit pel que fa a la participació i a l'experimentació gràcies a una aplicació informàtica amb la qual es poden fer memes, conéixer la història i explicació del treball de Toni Miranda i també seguir al moment (amb una vessant turística) cadascun dels actes de les properes Festes. L'APP ha estat dissenyada en un temps rècord de 5 setmanes per Rafael Jorge Carbonell Gisbert, Sergi Cortés Guerrero, Jordi Linares Carrasquer i Josep Asensio Colomer.

Ara s'entén perfectament per què Toni Miranda en les entrevistes prèvies al descobriment del cartell de Festes deia que no tenia massa por als 'memes'. La solució perfecta per a evitar que et facen memes era facilitar la gent que se'ls fera directament.

És aquesta una de les funcions de l'APP que quatre alumnes del Campus d'Alcoi de la UPV. tutelats pels professors Jordi Joan Linares Pellicer i Juan Jesús Izquierdo Doménech, han dissenyat per fer el cartell de la Festa participatiu, interactiu i innovador. Enguany als valors artístic de la faena de Miranda cal afegir la possibilitat de 'jugar' i obtindre informació tant del procés creatiu de l'obra que ja penja de la façana de l'Ajuntament, com ara tenir informació puntual de cada acte fester del llarg mes d'abril i per últim, fer-se eixos tradicionals memes.

En un temps rècord de 5 setmanes, amb reunions setmanals amb Miranda i compaginant amb els exàmens i les classes d'Enginyeria Informàtica, Rafael Jorge Carbonell Gisbert, Sergi Cortés Guerrero, Jordi Linares Carrasquer i Josep Asensio Colomer, han estat capaços de posar-la en marxa.

L'APP ha estat un èxit. De fet, dins ben entrada la matinada de dissabte, desenes de persones provaven amb el seu mòbil i es feien memes. Prova que la iniciativa ha estat molt ben acceptada per eixe públic exigent, i de vegades cruel, que jutja sense massa arguments els cartells anunciadors de la Festa.

 L'Aplicació no tenia clara la seua autoria. Així que cal ser justos i contar que és fruit de la faena del grup de Generació espontània del Campus d'Alcoi de l'UPV que lidera Llinares.

Ja sabeu, ja la podeu descarregar i experimentar amb ella.

ANDROID

IOS

 

Un meme del cartell que roda per Whatsapp