El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Quatre treballs passen a la final del Repte SEAT Challenge 2022 de la Càtedra AITEX-UPV

El repte té l'objectiu de premiar les millors idees innovadores relacionades amb el tèxtil enfocades a la utilització de materials naturals i la seua aplicació en el sector automòbil.

En total han sigut 6 grups d'alunmes de la UPV els qeu han pogut arribar a la final. Pròximament s'anunciaran els guanyadors, que rebran premis d'entre 3.000 i 1.000€ i la possibilitat de fer pràctiques en la companyia SEAT.

Les instal·lacions d’AITEX han acollit la semifinal del Repte SEAT Challenge 2022. L’objectiu és premiar les millors idees innovadores relacionades amb el tèxtil enfocades a la utilització de materials naturals i la seua aplicació en el sector automòbil.

Els treballs millor valorats rebran premis de 3.000, 2.000 i 1.000 euros. A més, la companyia automobilística oferirà la possibilitat de fer pràctiques a un dels premiats. Donada la qualitat dels treballs presentats, AITEX també aportarà un quart premi de 500 euros.

Els 4 treballs triats que han passat a la final són:

  • Elaboració d'un cuir natural a base de fibres de pinya i escorça de poma
  • Elaboració d'un composite a partir de les fibres de palmera per a utilitzar-se com a carcassa en els espills retrovisors
  • Catifetes amb pilotes de tennis reciclades
  • Tapisseria per a vehicles sostenibles (Teixit 3D Spacer de PLA que es pot extraure del vehicle per a la seua neteja, substitució i eliminació)

Pròximament s’anunciaran els guanyadors. 6 grups d'estudiants, tots ells del Campus d'Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV), han arribat a aquesta semifinal: Pau Sanz, Estefanía López i Abril Cortés; Francisco José Lloret, Clara Ramos, Andrea M. Ruiz i Javier Peña; Aitana Senabre i Lucía Seco; Alejandra Beltrán, Sergio Peral, Manel Cabanes i Álvaro Gallego; Miranda Llopis, María López Ricart, Silva Quiroga, Claudia Tomás i María López; i Ainhoa Sánchez, Inés Mira i Marina Munar.

La Càtedra AITEX-UPV des d’on es llança aquesta proposta, naix amb l'objectiu de desenvolupar un conjunt d'activitats que contribuïsquen al posicionament del sector tèxtil, visibilitzant l'alt potencial de futur i les perspectives positives de la indústria tant en l'àmbit universitari com en la societat en general.