El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Què és SKEPP?

Coworking, nòmades digitals i altres termes que deus conèixer.

El meu nom es Marianne i treballi per a SKEPP, una empresa holandesa. No venem formatges gegants,ni tan sols suecs de fusta o tampoc construïm molins de vent. Doncs, què fem apart d’ anar en bici sota tota circumstància meteorològica?

Comparem oficines i espais de coworking, a més contem amb mobiliari de disseny i dotem d’ aplicacions de avançada tecnologia a les empreses. Donem consells sobre l'estètica i decorem els llocs de treball. Ara mateix estem present a més de vuit països, i en moltes ciutats com Barcelona ón tenim oficines en lloger .Al nostre equip és una combinació de multilingüisme i interculturalitat. 

 

Què m’agrada de la meua feina? La flexibilitat. Gràcies a la app que tenim, podem entrar i eixir de la empresa quan vulguem sense portar claus. Això ajuda molt a la conciliació familiar i laboral, perquè molts de nosaltres som pares. Una altra cosa que em fascina és la innovació, quan tenim que tindre un meeting en la sala de reunions, reservem el lloc en una pantalla a la porta, d'aquesta manera podem veure les reunions del dia i la disponibilitat de les sales.

Si he de destacar un canvi en el tipus de treball en els temps actuals seria la comoditat. els treballadors ja no volem estar tancats a cubícul sense poder relacionar-nos amb els nostres companys. Personalment, crec que les empreses s'han adonat d'això.

Pot ser que abans sonava molt americà, com Silicon Valley. Però cada vegada és més comú que la gent treballi des de casa algun dia durant la setmana, o que no opti per la jornada completa. No només això, els inquilins dels nostres espais de treball s'han tornat més exigents, ara és molt habitual que preguntin si el centre de negocis compta amb “Social Heart”.

El “Social Heart” es conjunt de llocs de descans o d’oci, activitats lúdiques o cursos formatius “workshops”. En alguns casos, les empreses ofereixen també ofereixen conferències o xarxes de networking exclusives per als seus empleats. A causa de que empleat ja no busca només un bon ambient de treball, sinó una experiència normalment que li permet créixer personalment. Un dels elements més interessants que s'estan incorporant a les àrees de treball a part dels gimnasos i els aparcaments per a bicis són els “nooks”.

Els “nooks” es tradueixen de l'anglès com amagatalls, i en el traçat arquitectònic d'una oficina són racons acollidors on llegir o fer coses creatives. Altra incorporació del ocupadors és les etiquetes de sostenibilitat i “pet friendly”. La sostenibilitat és marc molt ambiciós que abasta des posar diferents contenidors per a un millor reciclatge, més plantes o sistemes intel·ligents d’ estalvi energètic.

Per eixample, en SKEPP disposem d’ un aplicació per regular l’ aclimatació o perquè el servei de neteja sàpiga si l'oficina s´ha estat utilizant. D'altra banda, “pet friendly” significa que pots portar la teva mascota al treball, degut que diversos estudis han determinat que és positiu. Per exemple, un dels avantatges de tenir al teu gos al teu costat és que disminueix el nivell d'estrès.

Una de les tendències apreciables en l'estètica són els espais oberts de caràcter industrial, que aparquen el plàstic i opten per materials naturals com la fusta. Per què? tot i que les dimensions de l'immoble són les mateixes, donen la sensació de més lluminositat i espaiositat. A més de permetre desplaçar-se amb més llibertat, afavoreixen la interacció i la comunicació entre els diferents departaments del negoci. En SKEPP, tenim la nostra pròpia línia de mobiliari, conta amb “phone boxes” i sales de reunió desplaçables entre altres productes.

El perfil de treballadors també se ha transformat. En aquesta evolució entren els nòmades digitals, professionals que se dediquen al món de noves tecnologies però que no tenim un lloc de treball fixe. Aquest grup les agradar variar de llocs, però sempre contant amb una bona connexió Wifi. Aquest tipus de client és principal de lloguer per coworking.

El coworking suposa treballar per un període no definit però habitualment curt amb persones de distint sector i categoria. Compartim el mateix espai es redueixen els costos i la soledat de ser autònom. No qualsevol espai és vàlid, no es tracta de un parell de meses amb ordinadors amuntonats. El espai destinat al coworking ha de ser creatiu, inspirador, innovador i amb decorat cuidat. Els usuaris de coworking no son tan sols nòmades digitals, també podem ser startups o microempreses.

El disseny és cada vegada més rellevant en la recerca de lloguer de coworking o despatxos privats. De fet, en SKEPP hem posat al servei dels nostres clients una eina anomenada Office Planner que permet explorar les possibilitats dels espais de treball.

A Barcelona, estes transformacions que són més habituals en països del nord i centre de Europa estan sent molt bé acollides i amb extrema rapidesa, potser perquè sempre ha sigut una ciutat tradicionalment pionera en el progrés i avançada en l’àmbit de les innovacions.

 

Estem en una nova era, en la revolució de les tecnologies de la informació i de la comunicació. Aquesta és la raó per la qual SKEPP s’està intentant adaptar als nous models d'empreses, estils de vida i professions; tenim present unes exigències creixents per part dels empleats i ocupadors, que busquem més que edifici sinó la composició d’un ecosistema amb cada part del mateix ben estudiada i cuidada, per quan entris al centre de negocis no vegis només una imatge relacionada amb l'empresa, sinó que sentis en primera persona la seva filosofia.

 

En conclusió, el canvi és imparable i és el moment de renovar-se o morir. És el moment de desentelar les ulleres i donar-li la importància necessària a coses que encara resulten dificultoses com controlar eficientment les xarxes socials. De vegades pot fer-nos tremolar és el fet reconstruir-nos, però como deia Marie Curie "a la vida, no hi ha res a témer, només cal comprendre", i si la teva empresa és de les primeres és adaptar-se als nous temps et farà destacar entre univers cada vegada més competitiu