El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Què fer amb les piles i bateries usades. El Consorci de Residus Àrea de Gestió A2 t'ho explica

Imatge promocional de la campanya.

Segons estudis recents, una pila alcalina comuna pot contaminar fins a 167.000 litres d'aigua, una pila d'òxid de plata 14.000 litres i en el cas d'una pila de mercuri la xifra ascendeix fins als 600.000 litres d'aigua contaminada.

El Consorci Pla Zonal de Residus 7 Àrea de Gestió A2 d'Alacant ha llançat una nova campanya de comunicació en xarxes socials que, baix el títol "Estamos a tiempo / Estem a temps", permetrà conscienciar sobre el correcte tractament de les piles i bateries una vegada que s'ha consumit la seua càrrega.

Aquesta nova campanya va en sintonia de les ja presentades anteriorment, amb què fomentar entre la ciutadania un correcte tractament i separació dels residus segons la naturalesa d'aquests. De fet, recordem que des de fa alguns mesos un ecoparc mòbil està visitant tots i cadascun dels municipis que formen part del Consorci amb una doble missió: facilitar el reciclatge de determinats residus domèstics i promoure el correcte ús dels contenidors especials i la correcta separació de les deixalles.

L'Ecoparc es troba recorrent els 37 municipis que formen part del Consorci: Agost, Agres, Aigües, Alcosser de Planes, Alcoleja, Alcoi, Alfafara, Almudaina, Alqueria, Balones, Benasau, Beniarrés, Benifallim, Benilloba, Benillup, Benimarfull, Benimassot, Busot, Cocentaina, Quatretondeta, Fageca, Famorca, Gaianes, Gorga, Ibi, Xixona, L'Orxa, Billeneta, Mutxamel, Muro, Penàguila, Planes, Sant Joan, Sant Vicent del Raspeig, Tibi, Tollos, la Torre de les Maçanes.